Пт, 2024-04-26, 07:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 11 » Силовики захищають Маріуполь від вилазок диверсантів
14:13
Силовики захищають Маріуполь від вилазок диверсантів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сили АТО ізолюють кризовий район, забезпечують контрольно-перепускний режим на ключових шляхах. Незважаючи на домовленість про припинення вогню, обстановка в зоні АТО залишається напруженою.

Протягом минулої доби незаконні збройні формування скоїли близько 20 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України в Донецькій області в районах населених пунктів Кіровське, Авдіївка, Майорське, Староласпа, Малоорлівка, Комишуваха, Попасна, Красногорівка, Петрівське, Карпівка. Про це розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Позиції в районі аеропорту Донецька були обстріляні тричі.

Терористи обстріляли також населені пункти Дебальцеве Донецької та Піски Луганської областей, видаючи їх за дії української артилерії.

За оперативними даними, терористи запланували обстріл самого Донецька із застосуванням систем "Град". Рух двох систем залпового вогню зафіксовано в районі нп Оленівка на південь від Донецька.

Загалом, з початку оголошення режиму припинення вогню з 18:00 5 вересня зафіксовано 129 обстрілів позицій силових структур України. За минулу добу у бойових зіткненнях втрат серед військовослужбовців сил АТО немає.

Українські військові та правоохоронці успішно протидіють численним диверсійним групам в районі Маріуполя. Цьому сприяє і особливий режим, який запроваджено в місті. Українські частини продовжують зводити фортифікаційні споруди та розташовують на вогневих позиціях важку техніку.

Протягом минулої доби бойових зіткнень на кордоні не було. Фактів ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України також не зафіксовано.

Водночас українські військові фіксують перегрупування Збройних сил РФ та терористів у прикордонній зоні та населених пунктах, які тимчасово перебувають під контролем бойовиків. Поряд з ротацією російських військ зафіксовано вихід з території України понад 10 автомобілів з особовим складом та двох паливозаправників.

Військовослужбовці Збройних сил РФ проводять фортифікаційне облаштування блокпостів в районі селища Стрілкове Херсонської області. Учора о 12:50 для цього двома вантажівками "Урал" в район Арабатської коси були доставлені та розвантажені бетонні блоки.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

В так званій ДНР посилено фільтраційно-перевірочні заходи. Особи, які не мають Донецької або обласної реєстрації, затримуються терористами на невизначений термін.

Терористи "ЛНР" заблокували поставки вугілля підприємств "Луганськвугілля", "Донбасантрацит", "Антрацит", "Ровенькиантрацит", "Свердловантрацит" до українських споживачів та вивозять вугілля до Росії. Зазначені дії становлять склади злочинів "Грабіж", "Контрабанда" та "Перешкоджання законній господарській діяльності". За кожним таким фактом Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування.

У вересні 2014 року кошти першого траншу державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової допомоги дітям надійшли до Донецької області у сумі 226,9 млн. грн. Наразі ці виплати тривають. Так, з 03 по 10 вересня 2014 року в Донецькій області виплачено заборгованість за серпень поточного року у Дзержинську, а також у Будьоновському, Ворошиловському, Калинівському, Київському, Кіровському, Ленінському, Пролетарському та частково у Куйбишевському районах Донецька.

РНБО збільшило на карті підконтрольну бойовикам територію

Розширено ділянку, яка входить в так звану "сіру зону", яку контролюють бойовики.

Так речник РНБО Андрій Лисенко прокоментував карту РНБО, на якій ділянка уздовж кордону від Новоазовська і на північ позначена як така, що не контролюється українським військами.

"Ця ділянка кордону (від Новоазховська і на північ вздовж кордону між РФ і Україною) зараз знаходиться під контролем проросійських найманців, а ця ділянка – це та межа, до якої припускаються обстріли терористів. тобто це межа, до якої долітають їхні снаряди", - сказав він.

"Це не означає, що вони як раз стоять ланцюжком по цьому кордончику, це як раз межа обстрілу, звідки вони далі не можуть просунутися, наші військові зайняли оборонні позиції і далі їх не пропускають", - наголосив Лисенко.

За його словами, сили АТО ізолюють кризовий район, забезпечують контрольно-перепускний режим на ключових шляхах.

Незважаючи на домовленість про припинення вогню, обстановка в зоні АТО залишається напруженою.

Протягом минулої доби незаконні збройні формування скоїли близько 20 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України в Донецькій області в районах населених пунктів Кіровське, Авдіївка, Майорське, Староласпа, Малоорлівка, Комишуваха, Попасна, Красногорівка, Петрівське, Карпівка.

Позиції в районі аеропорту Донецька були обстріляні тричі.

Терористи обстріляли також населені пункти Дебальцеве Донецької та Піски Луганської областей, видаючи їх за дії української артилерії.

За оперативними даними, терористи запланували обстріл самого Донецька із застосуванням систем "Град". Рух двох систем залпового вогню зафіксовано в районі нп Оленівка на південь від Донецька.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група підписала протокол про припинення вогню на сході України. Президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на Донбасі з 18.00. Сили АТО виконали цей наказ.

Документ в ніч на 7 вересня був оприлюднений на сайті ОБСЄ. У протоколі з 12 пунктів йдеться про те, що сторони негайно мають припинити вогонь в двосторонньому порядку та забезпечити моніторинг і верифікацію з боку ОБСЄ режиму незастосування зброї. Також сторони зобов'язалися "вивести незаконні збройні формування, а також бойовиків і найманців з території України" та невідкладно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб.

Про те, що російсько-терористичні війська не дотримуються умов перемир'я вже повідомляли в РНБО, українській Держприкордонслужбі та ОБСЄ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1290 | Додав: adminA | Теги: Маріуполь, силовики, вилазок диверсантів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ