Пт, 2024-03-29, 01:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 25 » Син Каддафі заявляє, що вся родина готова померти разом з батьком
20:17
Син Каддафі заявляє, що вся родина готова померти разом з батьком
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійський лідер Муаммар Каддафі і його сім'я не збираються залишати країну і будуть боротися з бунтівниками до кінця, заявив в інтерв'ю турецькій службі американської телекомпанії Сі-Ен-Ен син Каддафі Саїф аль-Іслам.

"Наш план А - жити і померти в Лівії, наш план Б - жити і померти в Лівії", - сказав він у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення про те, що Каддафі з родиною в разі перемоги опозиції може залишити Лівію на літаку, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, Саїф аль-Іслам Каддафі визнав, що Каддафі втратив контроль над східними регіонами Лівії. Але він зазначив, що влада збирається незабаром повернути контроль над цими територіями.

"Населення регіону складає більше 2 млн осіб, з них близько 200-300 терористів, як ми їх називаємо. Ми не можемо дозволити жменьці терористів контролювати частину Лівії", - заявив він.

Саїф аль-Іслам заявив, що міста Бейда та Дерна "захоплені бандитами", які створили "дві маріонеткові держави - так званих ісламських емірати", а в Бенгазі панує хаос.

Він також заявив, що лівійська влада зіткнулися з проблемами в містах Місурата в 150 км на схід від Тріполі і Ез-Завія в 60 км на захід від лівійської столиці.

"Південь і центр країни перебувають під нашим контролем. У Тріполі і його околицях все спокійно", - сказав він.

Між тим, за повідомленнями західних ЗМІ, в п'ятницю після молитви сили безпеки вступили в зіткнення з віруючими, що вийшли на мирну демонстрацію. Солдати відкрили вогонь по учасниках демонстрації з бойової зброї, є жертви.

Також Саїф аль-Іслам спростував заяви про плани зруйнувати нафтові свердловини Лівії.

"Ми ніколи не збиралися руйнувати свердловини. Нафта належить народу", - заявив він. Він спростував і заяви про те, що Тріполі скористалось послугами найманців.

"Ми чули про це на одному телеканалі - "Аль-Джазіра". Все це - брехня телеканалу", - сказав він, запросивши представників світових ЗМІ до Лівії.

Крім того, він заявив, що авіація не бомбила населення країни. За словами Саїфа Аль-Іслама Каддафі, льотчики отримали наказ знищити три склади зі зброєю, щоб вони не дісталися заколотникам.

Він також заявив, що влада Лівії не заперечує проти мирних демонстрацій. За його словами, неприйнятними є дії збройних угруповань.

Разом з тим, син Каддафі заявив, що за його даними, жертвами зіткнень стали 242 людини.

Зазначимо, що лівійський лідер Каддафі збирає останні сили для оборони Тріполі. Як зазначають спостерігачі, фактично це єдине місто, яке йому ще вдається утримувати у своїх руках в охопленій громадянською війною країні, і то тільки через залякування. По всьому периметру він звів "сталеву стіну" з танків, які не повинні пропустити в місто опозиційні сили. Танкові підрозділи входять в елітний підрозділ, який перебуває під командуванням сина Каддафі - Хаміса.

Народні заворушення в Лівії з вимогою відставки Каддафі, який керує країною більш як 40 років, почалися 15 лютого 2011 року. Влада чинить тиск на маніфестантів: за деякими даними, кількість загиблих у зіткненнях перевищує 800 осіб. Для розгону демонстрацій застосовувалася авіація. Під контролем опозиції перебуває частина країни, на бік супротивників Каддафі перейшли декілька міністрів і дипломатів, а також частина військових.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1100 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ