Чт, 2024-04-25, 18:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 24 » Сини Каддафі поспішають перевести капітали батька за кордон до настання санкцій
19:22
Сини Каддафі поспішають перевести капітали батька за кордон до настання санкцій
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Лівії, яка ось-ось може повторити революційний сценарій Єгипту, почалося полювання за багатством місцевого диктатора Муаммара Каддафі. Як пише італійська газета La Repubblica, два фонди сім'ї Каддафі розпоряджаються коштами у розмірі 70 млрд доларів. Загальні ж кошти, накопичені за 41 рік правління режиму Каддафі, величезні. "Немає сумніву в тому, що гроші зберігаються на секретних рахунках в країнах Перської затоки і в Європі", - зазначає видання.

Лівія - восьма країна в світі за запасами нафти. Крім того, Каддафі разом зі своїми дітьми отримував доходи не тільки від енергетики: сімейні інтереси поширювалися на різні сфери національної економіки і не тільки, передає NEWSru.com.

У травні 2006 року американське посольство направило до Вашингтона повідомлення під промовистим заголовком "Gheddafi Inc" ("Корпорація Каддафі"). У документі йдеться про прямі інвестиції в газовому та нафтовому секторах, у сфері телекомунікацій, інфраструктури, в готельному бізнесі, ЗМІ та системі розподілу товарів широкого споживання.

І далі йшлося: "Вважається, що всі діти Каддафі і його фаворити мають доходи від National Oil Company та її філій". Те, що значна частина доходів від продажу нафти (95% експорту) опинялася на особистих рахунках членів клану Каддафі, підтверджує експерт з арабських країн університету Exter, передбачаючи, що "дуже важко оцінити багатства сім'ї".

В іншій американської дипломатичної депеші йдеться про 32 млрд доларів. Фактом залишається те, що додаткові кошти потекли в скарбницю сім'ї після створення двох інвестиційних фондів: Lybian investment authority (Lia) і Lybian arab foreign investment company (Lafic). Вони володіють сукупним капіталом у 70 млрд.

У телеграмі американського посольства в Тріполі, датованій березнем 2009 року, йдеться про міжусобну війну між 8 нащадками. Одна з битв між братами велася за контроль над місцевим виробництвом кока-коли. У цій баталії брали участь Саїф , у якого є інтереси в ЗМІ, Мохаммед, старший брат, і Саад, футболіст-невдаха.

Сьогодні вони не сперечаються тільки з одного питання: необхідно переправити останні доходи на секретні офшорні рахунки, перш ніж буде накладено санкції ЄС і ООН, зазначають журналісти.

Тим часом жителі другого за величиною міста Лівії Бенгазі, який днями було взято під контроль противниками режиму Каддафі, розгромили бараки найманців, найнятих незмінним правителем країни, аби придушити народне повстання.

Схопили з десяток найманців. Зараз їх утримують у будівлі суду в центрі Бенгазі. За непідтвердженими даними, частина з них є мешканцями південних районів Лівії, частина - громадянами інших африканських країн.

"Їх допитали, зараз вони в безпеці, і їх будуть добре годувати", - сказав 50-річний Імам Бугайгіс, який допомагав організовувати комітети для управління містом.

Зазначимо, що днями генпрокуратура Єгипту розпорядилася заморозити всі банківські рахунки поваленого президента Хосні Мубарака, а також його родичів. За оцінками західних ЗМІ, статок Мубарака сягає 70 мільярдів доларів, що робить його навіть багатшим за першого багатія США - засновника Microsoft Білла Гейтса, чий статок оцінюється в 54 мільярди доларів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1044 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ