Ср, 2024-04-24, 00:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 7 » Сирія атакувала Ізраїль, використовуючи російську зброю
12:07
Сирія атакувала Ізраїль, використовуючи російську зброю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Підконтрольна Ізраїлю частина Голанських висот зазнала 6 травня мінометного обстрілу з сирійської сторони, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на ізраїльське радіо. За даними агентства, два мінометних снаряди вибухнули біля лінії роз'єднання в південній частині Голан, не заподіявши шкоди. Ізраїль готує скаргу до ООН, повідомляє "Інтерфакс".

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), як повідомляється, схильна вважати цей обстріл випадковим, однак подала відповідну скаргу миротворцям ООН, розміщеним на Голанах.

При цьому ізраїльські військовослужбовці припустили, що даний інцидент не пов'язаний з нещодавнім ізраїльським обстрілом сирійської території 4 травня. Як вважають ізраїльські ЗМІ, метою авіаудару був не науково-дослідний центр під Дамаском, а іранські ракети, які прямували в руки бойовикам "Хезболли". Правозахисники, у свою чергу, заявили про більш ніж 40 жертв атаки наукового центру.

Башар Асад, нагадаємо, пригрозив початком повномасштабної війни проти Ізраїлю після обстрілів. Відповідний ультиматум сирійський лідер передав через Росію в Сполучені Штати, яких у Сирії вважають причетними до цих атак. Асад сказав, що нова атака по території його країни з боку Ізраїлю спричинить негайну відповідь і стане початком збройного конфлікту. Він розраховує отримати відповідь протягом 24 годин, зазначаючи, що його армія вже розгорнула вздовж кордону новітні російські ракети "земля-земля" і комплекси ППО. Що відбудеться, якщо відповіді не надійде, невідомо.

США може санкціонувати постачання зброї сирійській опозиції

У Конгресі США представлений законопроект, що санкціонує постачання зброї для сирійської опозиції. Його ініціатором виступив голова сенатського комітету з закордонних справ Роберт Менендес.

"Режим Асада перетнув "червону межу", що змушує нас розглянути всі варіанти, - заявив він. - У Сирії і навколо неї розгортається надзвичайно тяжка гуманітарна криза, і США повинні допомогти схилити чашу терезів на бік опозиційних груп у Сирії".

Запропонований законопроект, який отримав назву "Акт про стабілізацію в Сирії 2013", що передбачає надання військової допомоги силам сирійської збройної опозиції. Розраховувати на цю допомогу зможуть ті повстанські групи, які будуть "відповідати певним критеріям у сфері прав людини, боротьби з тероризмом та нерозповсюдження".

При цьому законопроект категорично забороняє постачання силам опозиції переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК). Одночасно законопроект передбачає запровадження санкцій проти осіб, викритих у продажу зброї, військової техніки, а також у постачаннях нафтопродуктів режиму Башара Асада.

Крім того, в документі пропонується створити так званий перехідний фонд обсягом 250 млн доларів, з якого планується фінансувати діяльність майбутнього перехідного уряду Сирії.

Наприкінці минулого тижня глава Пентагону Чак Хейгел визнав, що США розглядають можливість постачань зброї силам опозиції в Сирії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Сирія, російська зброя, Ізраїль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ