Нд, 2024-04-28, 23:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Сирія на межі гуманітарної катастрофи. Там просять про інтервенцію
16:04
Сирія на межі гуманітарної катастрофи. Там просять про інтервенцію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сирійська національна рада (СНС) дійшла висновку, що військове втручання - це єдиний спосіб припинення кризи в країні.

"Ми справді близькі до того, щоб розглядати військове втручання як єдиний засіб подолання кризи", - заявив високопоставлений представник СНС Басма Кодмані, коментуючи ситуацію на прес-конференції в Парижі, передає "Інтерфакс".

У заяві СНС, поширеній в середу, також міститься заклик до Росії вплинути на владу в Дамаску, щоб вони дозволили безпечний прохід гуманітарним конвоям з допомогою.

"З метою демілітаризації ми виступаємо з ідеєю того, щоб Росія чинила тиск на режим в Дамаску для того, щоб він не наражав на небезпеку гуманітарні коридори", - зазначив Кодмані, додавши, що "Рада пропонує створити коридори з Лівану в обложене місто Хомс, з Туреччини в сирійську провінцію Ідліб, і з Йорданії - в місто Дераа".

СНС також закликала владу Єгипту закрити Суецький канал для проходу суден, на яких сирійській владі може доставлятися озброєння.

У Сирії за день загинули більш як 100 осіб. Хомсу загрожує гуманітарна катастрофа

Понад 100 осіб було вбито у вівторок у Сирії в ході атак урядових сил у місті Хомсі і в провінції Ідліб недалеко від кордону з Туреччиною, повідомляють представники сирійської опозиції. На сайті організації Local Coordinating Committees of Syria мовиться про 106 загиблих, з-поміж них 10 дітей і трьох жінок.

За даними сайту, тільки в Ідлібі було убито 55 осіб, 45 - у Хомсі, троє загинули в передмістях Дамаска, двоє - в місті Дейї Еззор і один - в Алеппо. Підтвердити або спростувати ці дані вкрай складно - іноземним журналістам у Сирії дозволено працювати на строго відведених територіях, зауважує "Росбалт".

Хомс піддається обстрілу з початку лютого. У місті не працюють магазини, вже декілька днів відсутня електроенергія і вода, постачань провізії практично немає. Місцеві жителі повідомляють, що в рідкісні години затишшя перед магазинами і пекарнями вибудовуються величезні черги, але на усіх продуктів бракує: багато людей не бачать хліба по кілька днів. Жителі скаржаться на гуманітарну кризу. Тимчасом облога міста не слабшає.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав до двогодинного припинення вогню щодня з тим, щоб можна було надати допомогу пораненим і хворим. За словами правозахисників, ті, хто ще не був убитий в обстрілі, незабаром просто почнуть помирати з голоду.

Представники сирійської опозиції побоюються, що урядові війська можуть інтенсифікувати обстріл перед референдумом, що наближається.

У Хомсі загинули двоє іноземних журналістів

Два іноземних журналісти в середу, 22 лютого, загинули під час обстрілу сирійського міста Хомс.

"Два журналісти були вбиті під час бомбардування, метою якого був наш прес-центр у кварталі Баба Амр. Три або чотири інших іноземних журналісти поранені", - повідомив агентству AFP опозиціонер Омар Шакер.

За даними Reuters, загиблими є американка Марі Колвін і громадянин Франції Ремі Охлік.

Раніше на початку січня в Хомсі в результаті обстрілу загинув журналіст телеканалу France 2 Жиль Жак'є. Він став першим західним репортером, загиблим у ході сутичок у Сирії. 17 лютого повідомлялося, що під час робочої поїздки до Сирії раптово помер журналіст Ентоні Шадід, який двічі ставав лауреатом престижної Пулітцерівської премії.

Тим часом сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Лондоні, повідомляє, що жертвами протистояння в Сирії з березня 2011 року стали понад 7,6 тисячі осіб, більшість з яких - мирні жителі.

16 лютого Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію, засудивши владу Сирії за військові дії проти збройної опозиції і загибель мирних громадян, а також підтримавши заклик Ліги арабських держав до відставки сирійського лідера Башара Асада. Проти резолюції виступили Росія та Китай.

Нагадаємо, заворушення в Сирії почалися 11 місяців тому і тривають досі. За даними ООН, відтоді в сутичках загинули 5,5 тисячі людей, ще понад 25 тисяч стали біженцями. Дамаск стверджує, що в країні діють збройні формування, яких підтримують "ззовні", від рук яких загинули понад 2 тисячі військовослужбовців.

На початку січня президент Сирії Асад заявив, що законодавці країни підготували низку законопроектів, які передбачають реформи соціальних і політичних інститутів. Пізніше Асад призначив референдум щодо нової конституції, але у відставку подавати не збирається.

4 лютого Росія і Китай наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії, що викликало хвилю обурення з боку Заходу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: abel | Теги: Сирія, гуманітарна катастрофа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ