Чт, 2024-04-25, 21:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 21 » Сирія не хоче долі Лівії. Інформацію про хімзброю розкрито
16:47
Сирія не хоче долі Лівії. Інформацію про хімзброю розкрито
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сирія розкрила подробиці про свій хімічний арсенал.

Відповідну доповідь було направлено до Організації по забороні хімічної зброї. Президент США Барак Обама має намір просувати в ООН резолюцію, що містить загрозу військових дій проти режиму Башара Асада у разі невиконання плану ліквідації хімзброї.

Президент США Барак Обама на засіданні Генеральної асамблеї ООН 24 вересня закличе прийняти резолюцію Ради Безпеки ООН, яка допускає застосування військової сили щодо Сирії. Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на Reuters з посиланням на заступника радника президента США з національної безпеки Бена Родса. "Президент США буде домагатися поміщення хімічної зброї сирійської влади під міжнародний контроль і її подальшу ліквідацію" , - заявив Родс.

Також Обама буде наполягати на усуненні президента Сирії Башара Асада від влади в Сирії, якщо той не буде співпрацювати з міжнародним співтовариством у питанні хімічного роззброєння.

Сирія вже почала надавати дані про свій арсенал в Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ), що знаходиться в Гаазі. За словами представника організації, поки отримано лише частину даних, і найближчими днями ОЗХЗ очікує, що Сирія надасть всі необхідні відомості про хімзброю. Один з дипломатів ООН підтвердив, що дані були отримані: "Це досить великий документ ... зараз він знаходиться в процесі перекладу" , повідомляє BBC.

Раніше ОЗХЗ вимагала від влади Сирії надати відомості про хімічну зброю до суботи, 21 вересня. На неділю, 22 вересня, було заплановано засідання, на якому планувалося обговорити деталі російсько-американського плану хімічного роззброєння Сирії. Проте одночасно з повідомленнями про отримання перших даних від Сирії ОЗХЗ заявила, що засідання по Сирії відкладається на невизначений термін.

На минулому тижні Сирія підписала конвенцію про всеосяжну заборону хімічної зброї. Приєднання до цієї угоди вимагав план США і Росії щодо встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю в Сирії. Згідно з цим планом, ліквідація всієї хімічної зброї в Сирії повинна відбутися до кінця 2014 року. Після того як Дамаск надасть відомості про місця зберігання та виробництва хімзброї, він повинен допустити туди інспекторів ОЗХЗ, а потім за участю інспекторів буде вирішено питання, як і ким хімзброю буде знищено. Домовленість між США і Росією передбачає, що інспектори ООН будуть направлені до Сирії в листопаді.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі обговорили в п'ятницюб 20 вересня, по телефону хід виконання домовленостей з контролю за сирійською хімзброєю, досягнутих 14 вересня у Женеві. "За ініціативою американської сторони відбулася телефонна розмова ... Обговорювалася ситуація навколо Сирії в контексті наявної домовленості про постановку сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль" , - йдеться в повідомленні російського МЗС.

Держсекретар США Джон Керрі заявив після телефонної розмови, що сторони обговорювали "сильну " і " тверду" резолюцію в ООН з питання хімзброї в Сирії, передає агентство France Presse.

Нагадаємо, резолюція, запропонована Францією, Великобританією і США, містить загрозу військових дій проти режиму Асада в разі невиконання плану ліквідації хімзброї, але Росія виступає проти цього.

За словами Лаврова, у Москви є "серйозні підстави вважати" , що хімічна атака під Дамаском у серпні цього року була "провокацією" з боку повстанців. Москва заявила на цьому тижні про намір передати Раді Безпеки ООН отримані від офіційної влади в Дамаску докази застосування хімічної зброї сирійської опозицією.

Росія пропильнує, чи не шахраює Асад - Кремль

Росія може змінити свою позицію щодо Сирії, якщо зрозуміє, що президент Сирії Башар Асад "шахраює", заявив у суботу, 21 вересня, глава адміністрації президента Росії Сергій Іванов , передає BBC.

"Я говорю зараз теоретично і гіпотетично, але якщо у нас з'явиться упевненість, що Асад шахраює, ми можемо змінити нашу позицію" , - уточнив Іванов, виступаючи в Стокгольмі на конференції Лондонського міжнародного інституту стратегічних досліджень "Глобальний стратегічний огляд".

Глава президентської адміністрації підкреслив, що як би не розвивалася ситуація в Сирії, Росія визнає тільки дипломатичні шляхи вирішення проблеми.

Сергій Іванов очікує, що протягом тижня стане відомо, де саме зберігається в Сирії хімічна зброя. Затримку з наданням Дамаском цих даних Іванов пов'язує з тим, що Башар Асад не контролює всю територію Сирії.

Російський чиновник вкотре повторив думку Москви про неприпустимість військового втручання в конфлікт у Сирії.

"У разі зовнішнього збройного втручання опозиція, яка і так противиться ініціативі з проведення мирної конференції, зовсім втратить всякий інтерес до переговорів, розраховуючи, що США будуть, як і в Лівії, бомбити режим вщент і тим самим прокладуть бойовикам легкий шлях до перемоги", - підкреслив Сергій Іванов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: Сирія, долі Ліві, хімзброю розкрито
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ