Ср, 2024-05-08, 15:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 17 » "Сирна війна": проти України на боці Росії виступила Бєларусь
16:21
"Сирна війна": проти України на боці Росії виступила Бєларусь
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр сільського господарства і продовольства Бєларусі Михайло Русий поділяє заклопотаність "Росспоживнагляду" з приводу якості українських сирів, що постачаються до Росії. "Підхід повинен бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є бєларуський, український, російський, казахські сири, вони повинні відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані в техрегламентах", - заявив Русий у вівторок, 17 січня, пишуть "Подробности". 

Глава відомства підкреслив, що в технічних регламентах, які діють у рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми змісту різних добавок у харчових продуктах.

"Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званим пальмовим маслом ні в морозиві, ні в маргарині, ні в сирах, ніде. Достатньо молочного жиру натурального. Мило має бути милом, а сир має бути сиром", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко заявив, що, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, відомство дійшло висновку, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчої якості сирів, що постачаються з України". 

Зокрема, йдеться про перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який постачають до Росії деякі українські виробники. Він заявив, що, згідно з російськими нормативами, зокрема, техрегламентом на молоко та молочну продукцію, продукція, що містить велику кількість пальмової олії, має називатися не "сир", а "сирний продукт".

"Особливу тривогу викликає продукція Пирятинського сирзаводу на Полтавщині, Великобурлуцького сироварного заводу в Харківській області, Звенигородського сироварного комбінату в Черкаській області та низки інших", - уточнив Оніщенко.

За його інформацією, постачання на російський ринок здійснюють понад 20 українських сироварних заводів.

Згідно з запровадженою у середині жовтня 2010 року забороною "Россільгоспнагляду" за результатами спільної інспекції, проведеної російськими та українськими ветспеціалістами, право на постачання своєї продукції до Росії залишилося лише у десяти молочних компаній.

Українські виробники були здивовані заявою голови "Росспоживнагляду" та назвали звинувачення безпідставними. 

Азаров упевнений в якості українських сирів і каже, що претензій бути не може

Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений у якості українських сирів і вважає, що в разі обмеження Росією доступу українських сирів на свій ринок постраждають насамперед росіяни.

"Якщо наші російські колеги обмежать доступ українських товарів на свій ринок, то, насамперед, постраждають вони самі, оскільки наші сири хорошої якості й нижчі за вартістю. Отже, російські громадяни будуть змушені купувати дорожчі польські сири або зіткнуться з тим, що часто буває, коли внутрішній ринок закривається, – зі зростанням цін", - сказав він журналістам у вівторок у Хмельницькому.

Азаров нагадав, що торговельні відносини між Україною і Росією суворо регулюються укладеними договірними угодами, порушувати які "нікому не дозволено".

"Звісно, вже на першій зустрічі між керівництвом України та Росії всі ці питання буде досить жорстко порушено. І, безумовно, вони потребуватимуть вирішення, і рішення буде знайдено. Так завжди було", - сказав він.

Прем'єр повідомив, що він невипадково приїхав до Хмельницького, бо саме ПАТ "Хмельницька маслосирбаза" постачає свою продукцію на російський ринок і саме до її товару "в російських колег претензій не було".

"Я на камеру скуштував сири, ознайомився з технологією і однозначно своїм російським партнерам і колегам можу сказати, що потрібно ще постаратися, щоб російські заводи виготовляли сири такої якості. Наша продукція високої якості, ми дотримуємося всіх стандартів, жодних до нас претензій бути не може", - додав він.

Азаров нагадав, що озвучені російською стороною претензії стосувалися шести українських підприємств, які взагалі не постачають продукцію на російський ринок.

"Регіонал" вважає заяви головного санлікаря Росії "публічним тероризмом"

Заяви санлікаря Росії і обмеження експорту українських продуктів є публічним тероризмом з боку Росії. Про це заявив депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков в понеділок увечері в ефірі "5 каналу".

"Що стосується певних дій головного санітарного лікаря Російської Федерації, ви знаєте, що йому не подобається, хто у нас оцінює якість продукції, і є певні інші речі, по сирах, по морозиву", - зазначив він.

"Я думаю, що Росія набуває членства у Світовій організації торгівлі, якщо вона набуває повноцінного членства в СОТ, то ми можемо звертатися до СОТ за цими абсолютно не обґрунтованими обмеженнями на українську продукцію", - заявив Плотніков.

"Це, скажімо, публічний тероризм, це публічні дії. Це кроки недружні, це кроки необґрунтовані економічно, і я думаю, що нам треба використовувати важелі СОТ, як організації, куди йде Росія, де вона стане повноцінним членом, напевно, в травні", - зазначив депутат.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: Сирна війна проти України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ