Пт, 2024-04-19, 10:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 13 » Сирна війна: українські молочники звинуватили РФ у брехні щодо сиру
13:09
Сирна війна: українські молочники звинуватили РФ у брехні щодо сиру
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Між Росією та Україною почалася торговельна війна. Після жорстких заяв про газові зобов'язання Києва перед Москвою Росія пішла в наступ на українських сироварів. Наші виробники, на думку російських санітарних служб, дурять споживачів, бо замість тваринних жирів нібито використовують рослинні. Це не перші випади росіян щодо української сільськогосподарської продукції, нагадує ТСН.

Звинувачення безпідставні. Саме так стверджують керівники української фітосанітарної служби. Бо московські санітари не надали Києву жодних документів на підтвердження своїх слів.

"Немає проведеного службового розслідування в цьому питанні, немає звернення "Росспоживнагляду", - каже голова Держкомітету ветеринарної медицини України Іван Бісюк.

Разом із ветеринарами обурюються й сировари. Свою продукцію постачали в Росію десятиліттями - претензій не було ніколи. "І дуже прикро нам, що прозвучало на адресу молочників, ніби існує така проблема. Образливо за нас усіх. Кожен тиждень наша продукція досліджується на всі показники безпеки згідно із законом РФ, федеральним законом", - обурюється керівник виробничої лабораторії Маргарита Бутко.

Завідувач виробництва сирзаводу Надія Макарова показує склад. Саме ці сири йдуть на експорт до Росії. Тут готові будь-кому надати продукт на експертизу.

"У нас перевіряється, починаючи з молока, вміст рослинного жиру, - запевняє пані Надія. - Ми його не виявляємо. А в нас на території навіть якби хотіли найти папірець, що ми десь чимось... У нас натуральне молоко. Ми за свій сир гарантію даємо, що в нашому сирі немає ніяких рослинних добавок. У нас стопроцентна сировина молочна".

Звинувативши українських виробників, російські санітари коментувати свої слова відмовляються. Обмежились лише заявою на своєму офіційному сайті. Виробникам докоряють, що замість тваринних жирів сир готують на рослинних, а це вводить в оману споживачів.

Особливе занепокоєння російського відомства викликає продукція дев'яти українських заводів. Та виявилося, що сир на рослинних жирах для росіян виготовляє лише одне підприємство. І воно має дозвіл.

"Ми будемо звертатися з офіційним запитом, щоб нам надали розгорнуту інформацію про те, чим саме підкріплено, що це саме ці заводи, і де це було, і коли це було, і хто проводив дослідження", - запевняє Іван Бісюк.

Надвечір 12 січня голова фітосанітарної служби України викликав до себе керівників сирзаводів. Радилися, як відреагувати на російські заяви й складали план, що робити далі.

Російська санітарна служба виявила перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який постачається до РФ низкою українських виробників. Глава "Росспоживнагляду", головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко заявив у четвер, 12 січня, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України".

Претензії глави "Росспоживнагляду" до українського сиру, що постачається до Росії, є голослівними і нічим не обґрунтованими, вважає голова ради директорів Союзу молочних підприємств України (СМПУ) Вадим Чагаровський.

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що українсько-російські відносини не повинні залежати від осіб, що займаються контролем якості харчових продуктів .
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Сирна війна: українські молочники
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ