Сб, 2024-04-20, 10:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 7 » Скандал на телеканалі "1+1": журналісти оприлюднюють факти цензури
22:08
Скандал на телеканалі "1+1": журналісти оприлюднюють факти цензури
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Журналісти ТСН наполягають, що гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко визнав факти "джинси" у новинах та заявив, що так звані "редакційні матеріали" і надалі будуть присутні в ТСН. Про це йдеться у заяві журналістів ТСН.
"Цю заяву чули і готові підтвердити близько двадцяти присутніх у ньюз-румі журналістів та ведучих. Однак, пізніше Ткаченко у коментарі УП спростував свої ж слова та заперечив факти цензури, назвавши це вигадкою "деяких політично заангажованих журналістів", - сказано у ній, повідомляє "Українська правда".

При цьому журналісти вирішили навести "конкретні факти цензури та джинси", наводимо список без скорочень і правок:

"Липень 2009. Матеріал Юліани Саух про конфлікт колишнього зятя Леоніда Кучми Ігоря Франчука з другою родиною. Сюжет не пішов в ефір, оскільки Ткаченко вимагав викласти цей матеріал з іронією. Тобто "обстібати" синхрони семирічних дітей Франчука від другої дружини про те, що охоронці Франчука погрожували їм зброєю.

Серпень 2009. Матеріал Маргарити Ситник про здорожчання цукру зняли з ефіру. Аргумент - він може не сподобатися тодішній владі. Матеріал заморозять. Він вийде в ефір, коли втратить свою актуальність.

Вересень 2009. Матеріал Жана Новосельцева з циклу "Жесть мундира". Сюжет про підприємця, який переховувався у лісі, заявляючи що його хочуть вбити міліціянти-перевертні. Попри наявність у сюжеті семи (!!) синхронів міліціонерів, ген директор не випускав сюжет в ефір через незбалансованість!!! Як сьогодні пояснив Новосельцеву Ткаченко, сюжет "гальмували" тому, що йому особисто дзвонив тодішній міністр внутрішніх справ Луценко і запевнив, що всі герої "злочинці".

Листопад 2009. З матеріалу Бориса Іванова про мітинг на підтримку кандидата в Президента Василя Противсіх за особистим наполяганням Ткаченка прибрано синхрони його "захисників", у якому вони відверто розповідали скільки їм заплатили за присутність на мітингу.

Листопад 2009. Сюжет Сергія Кудімова про родзинки виборчої кампанії після редагування Ткаченком перетворився на оду Василеві Противсіху.

Лютий 2010. До інавгурації президента Світлана Березівська запропонувала сюжет про нову першу леді. Відмова у зйомці без жодних пояснень.

Березень 2010. Сюжет Григорія Жигалова про нові призначення в Кабмін, після вичитки змінили на 100 відсотків, прибравши будь-які критичні висловлювання.

Березень 2010. Після матеріалу Олександра Моторного про призначення членів уряду(де зокрема було показано на яких авто пересуваються нові урядники) Олександром Ткаченком у відпустку відправлено головного редактора ТСН Максима Шиленка. "Спостерігати на інших каналах, як потрібно працювати". Невдовзі Шиленка звільнять з займаної посади.

Квітень 2010. Сюжет Сергія Кудімова про проблеми з друком закордонних паспортів. Сюжет знімають з ефіру, мотивуючи це відсутністю позиції МВС (наявність у матеріалі синхрон міністра Гендиректор, за його словами, не помітив). Наступного дня, після брифінгу в МВС, де висвітлювалася ця подія, сюжет поставили у верстку, однак перед ефіром з нього прибрали усю критику МВС.

Квітень 2010. Сюжет про харківські домовленості - газ на флот. Редакційне завдання - не проаналізувати домовленості!!!, а знайти позитив у них!!!

Травень. Відмова Мирославу Отковичу у підготовці сюжету про правову оцінку заяви Президента у ПАРЄ щодо Голодомору.

Раніше журналісти програми "Вікна" телеканалу СТБ заявили про системну цензуру. Вони стверджують, що після виборів "почали переставляти акценти в репортажах, пов'язаних із діяльністю міністра освіти Дмитра Табачника, тем УПА та Голодомору".

Журналісти телеканалу "1+1" і раніше заявляли про цензуру. Повну підтримку вимог журналістів "1+1" висловив екс-президент України, лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко.

19 квітня народний депутат, перший заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко заявив, що телеканал "Інтер" стає інструментом боротьби влади під керівництвом Януковича з опозицією.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1082 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ