Вт, 2024-04-23, 10:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 8 » Складено рейтинг тварин з найбільш екстравагантним сексуальним життям
16:12
Складено рейтинг тварин з найбільш екстравагантним сексуальним життям
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/


Щотижневий міжнародний журнал про науку The New Scientist склав рейтинг тварин з найбільш екстравагантним інтимним життям. Як повідомляє автор статті Майкл Брукс, раніше більшість вчених припускали, що у тварин з сексом все просто, однак біологи придивилися до того, що відбувається насправді.
Виявилося, що стереотипи не універсальні: наприклад, серед риб виду морський дракончик цінуються не великі самці, а турботливі батьки. У виду під назвою зернівка квасолева самка вважає за краще пити сперму самця, ніж запліднювати нею свої яйцеклітини, передає InoPressa.

Біологи також зафіксували невинні зачаття і спонтанні зміни статі у тварин. Порівняно з цим сексуальні надмірності людей - ще квіточки, зауважує автор. Символом небезпечного сексу є самець богомола: в ідеалі він застрибає самці на спину, міцно чіпляється, спаровується і зістрибує. Але варто йому посковзнутися, як він опиняється в зоні досяжності щелеп самки і запросто може позбутися голови, пояснює автор.

Вільям Браун з Університету штату Нью-Йорк дійшов висновку, що самці богомола активно оцінюють небезпеку зносин з кожною конкретною самкою, щоб знизити ризик. У деяких видів богомолів разом з головою самець втрачає нервову систему, яка наказує йому закінчити спаровування. А нерви в черевці, які управляють спарюванням, залишаються неушкодженими. Тому після обезголовлювання самка отримує від самця все, що він може запропонувати", - оповідає автор.

У середземноморського хробака Bonellia viridis самки тримають самців навіть не під каблуком, а під ще більшим гнітом. "Якщо личинка Bonellia viridis прилаштовується на тіло дорослої самки цього ж хробака, самка виділяє спеціальну речовину - бонеллін - яка перетворює личинку в крихітного самця. Потім самець заповзає їй у рот і мігрує в матку", - оповідає автор. У тілі самки самці стають паразитами, зате запліднюють її яйцеклітини.

Самки попільниці можуть розмножуватися, не вступаючи в інтимні стосунки, але раз на рік все ж таки злучаються з самцями. Дослідниці Ненсі Моран і Хелен Данбар з Таксонського університету з'ясували, що попільницям потрібні інфекції, що передаються статевим шляхом, оскільки багато з цих бактерій приносять користь.

"Ймовірно, перетасовування генів при зносинах з іншою особиною дає більш міцне потомство або підвищує пристосовуваність до складних умов" - повідомляє автор. Один з винятків - партеногенез, коли яйцеклітина з'єднується з побічним продуктом формування яйцеклітин, а не сперматозоїдів. Партеногенез спостерігався серед індичок, ізольованих від самців, але смертність такого потомства висока.

"У деяких тварин є ще більш вражаючий виверт: у важку хвилину життя вони міняють стать", - пише видання. Це проробляють бджоли і деякі риби, а також так звані грибні корали: змінюючи стать з жіночої на чоловічу, вони економлять сили в умовах неприємного потепління.

А ось коловертка класу Bdelloidea існує 80 млн років, взагалі обходячись без сексу. У 2008 році вчені Гарвардського університету виявили, що коловертки якимось чином обмінюються генами з бактеріями, грибками і рослинами. У нинішньому році група Кріса Вілсона з Корнеллського університету з'ясувала, що коловертки вислизають від паразитів, дозволяючи, щоб сонце висушило їх тіла, а вітер відніс.

"На новому місці вони насичуються водою і знову живуть без сексу", - пишуть вчені. "Якщо секс дійсно сформувався як спосіб боротьби з паразитами, то коловертки Bdelloidea знайшли унікальне альтернативне рішення", - зауважив Вілсон.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1608 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ