Чт, 2024-04-25, 15:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 9 » Скликано екстрене засідання парламенту в Британії
17:32
Скликано екстрене засідання парламенту в Британії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Голова уряду Великобританії Девід Камерон, який перервав свою літню відпустку через заворушення, скликав сьогодні екстрене засідання парламенту, на якому буде обговорюватися ситуація в країні, пишуть у вівторок, 9 серпня, у NEWSru.co.il за матеріалами закордонних ЗМІ, зокрема, агентства АР. З відпусток повернулося й багато інших керівників держави.

Девід Кемерон повернувся до іншого Лондона, у багатьох районах міста за останні три доби було підпалено будинки, магазини та поліцейські машини.

Камерон назвав те, що гангстери підпалюють будинки й автомобілі і грабують магазини вже в трьох британських містах, "огидним", але при цьому відмовився ввести до цих міст військо для допомоги поліції - як наполегливо радить військове керівництво.

- У Лондоні помер учасник заворушень
- Через лондонські погроми зірвано поєдинок збірних Англії та Нідерландів

Масові заворушення, що охопили Лондон, змушують жителів міста вимагати від влади радикальних заходів у боротьбі з хуліганами. Лондонці настільки залякані діями молодиків, які підпалюють машини й грабують магазини, що теж звернулися до влади з вимогою ввести в місто армійські підрозділи, передає ТСН.

Подібні заходи не виключила й міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза ​​Мей. "Робота британських поліцейських завжди потребувала підтримки місцевого населення", - заявила вона. Коли міністра запитали, чи стоїть питання про введення військ до столиці на порядку денному відомства, вона відповіла: "Нині всі варіанти розглядаються".

Прем'єр-міністр виступив на телебаченні, повідомив, що скасував відпустки співробітників поліції і має намір надати підкріплення найближчим часом "для відновлення порядку та справедливості". Девід Камерон пообіцяв, що лад після найгірших за останні 20 років заворушень у країні буде відновлено, а організатори та учасники заворушень відчують усю відповідальність за скоєне: "Якщо ви досить дорослі, щоб вчиняти такі злочини, то ви досить дорослі, щоб нести за це покарання".

У заяві за підсумками екстреного засідання на Даунінг-стріт британський прем'єр назвав те, що відбувається, "чистим криміналом", що його "має бути знищено", і заявив, що цієї ночі кількість поліцейських на вулицях Лондона буде збільшено до 16 тисяч. "Ні в кого не має бути сумнівів у тому, що ми зробимо все можливе, щоб відновити лад на вулицях британських міст", - наголосив Камерон.

У четвер британський парламент перерве канікули та збереться на екстрене засідання, щоб обговорити ситуацію, що склалася, оголосив прем'єр-міністр.

У Лондоні помер учасник заворушень

Першою жертвою заворушень у Лондоні став їх учасник, поранений напередодні в перестрілці в районі Клепхем, що помер сьогодні в лікарні. Про це повідомляє Кореспондент.net з посиланням на британський телеканал Sky News. А за повідомленням Бі-Бі-Сі, це 26-літній чоловік, що дістав поранення під час заворушень у Кройдоні, на півдні британської столиці.

Кількість потерпілих нині сягнула близько 100 осіб, з них 80 поліцейських і 20 цивільних, включно з учасниками заворушень і випадковими перехожими.

Зазначимо, що нині заворушення поширилися на численні райони Лондона, а також перекинулися на Ліверпуль, Бірмінгем, Манчестер і Брістоль. Поліцією було арештовано понад 450 осіб, кількадесят дістали поранення.

Нагадаємо, що погроми в столиці Британії розпочалися минулої суботи в районі Тоттенхем, на півночі Лондона,. Близько 300 людей, що зібралися, аби "привернути увагу громадськості до загибелі 29-річного африканського іммігранта Марка Даггана", батька чотирьох дітей, стали причиною заворушень: під час стихійної акції протесту було підпалено кілька поліцейських машин і один пасажирський автобус, десятки протестувальників взяли штурмом ресторан швидкого харчування McDonald's. Як зброю учасники акцій протесту застосовували металеві прути, бейсбольні біти й пляшки з запальною сумішшю, що летіли в поліцейських.

Даггана було застрелено поліцейським 4 серпня. Під час інциденту поліцейський, який застрелив його, також дістав поранення, причому, як стверджує поліція, першим вистрілив молодий чоловік.

Відтоді поліція силкується впоратися з безчинствами молоді. Прем'єр-міністрові доведеться відповісти на питання, як заворушення поширилися далеко за межі одного району Лондона й хто стоїть за цими заворушеннями. Не уникнути Камерону і питання, чому поліція не впоралася з утихомиренням підлітків.

Лідер опозиційних лейбористів Ед Мілібенд, який теж перервав свою відпустку й повернувся до Лондона, назвав ці заворушення "кримінальною поведінкою". "Я шокований тим, що ми бачимо на вулицях Лондона й Бірмінгема", - сказав Мілібенд.

"Поліція має дати відсіч і відновити спокій і лад на наших вулицях, - вів далі лідер лейбористів. - Правильно, що прем'єр-міністр вирішив зібрати урядовий комітет з надзвичайних ситуацій - Cobra. Нам потрібна скоординована відповідь, щоб забезпечити безпеку громадян і особливо тих, хто вже потерпів від заворушень, втративши свої домівки і бізнес".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ