Сб, 2024-04-20, 12:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 27 » Сланцевий газ в Україні замість Shell видобуватиме Yuzgas
14:55
Сланцевий газ в Україні замість Shell видобуватиме Yuzgas
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Нідерландська компанія "Юзгаз" (Yuzgas B.V.) виграла конкурс на реалізацію проекту з видобутку сланцевого газу на Юзівській площі на сході України, де раніше планувала займатися видобутком нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell.

Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії "Надра України", дочірня компанія якої - "Надра Юзівська" є власником площі, передає УНІАН.

"Юзгаз" (Yuzgas B.V.) стала переможцем у конкурсі реалізації проекту угоди про розподіл продукції (УРП) Юзівської ділянки", - йдеться в повідомленні.

У "Надрах України" нагадують, що "Надра Юзівська" створена з метою реалізації проекту з пошуку та видобутку корисних копалин відповідно до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Юзівської площі.

У січні 2013 року було підписано угоду про розподіл вуглеводнів (УРП), які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, між Кабінетом міністрів України, компанією Shell і "Надра Юзівська". У разі успіху пошукових робіт очікувалося подвоєння обсягів видобутку газу в Україні.

"Shell проінвестувала в пошукові роботи кілька десятків мільйонів доларів, але через істотну зміну обставин у реалізації проекту з 8 вересня 2015 року Shell вийшла з УРП. В результаті "Надра Юзівська" придбала 100% прав та обов`язків інвесторів в угоді", - уточнили в компанії.

Згідно з повідомленням, з метою залучення замість Shell іншого інвестора-оператора УРП було оголошено відкритий конкурс. Порядок його проведення, умови конкурсу та склад конкурсного комітету було визначено Міжвідомчою комісією з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції, Кабміном і компанією "Надра Юзівська".

"Критерії визначення переможця конкурсу були вже апробовані в ході конкурсів на визначення інвесторів-операторів УРП на Олеській і Юзівській ділянках, в яких взяли участь такі міжнародні нафтогазові компанії. як ExxonMobile (США), Chevron (США), Shell (Нідерланди), Eni (Італія)", - повідомили в держкомпанії.

За результатами розгляду та оцінки конкурсних заяв переможцем було визнано компанію "Юзгаз" (Нідерланди), яка запропонувала найкращі умови для реалізації Юзівського проекту.

Повідомляється, що до конкурсного комітету, який визначив переможця конкурсу, входили керівники профільних міністерств, "Надра України", "Надра Юзівська", народні депутати України.

"В умовах падіння світових цін на нафту в Україні різко зменшився обсяг робіт з пошуку вуглеводнів. Тому важливі зобов'язання переможця конкурсу інвестувати кілька сотень мільйонів доларів США в програму геологічного вивчення Юзівської ділянки (близьку за обсягами буріння запропоновану Shell в 2012 році), а також сплатити до державного бюджету бонуси комерційного виявлення і розробки", - заявили в "Надрах України".

Очікується, що після отримання відповідної згоди Кабміну переможець конкурсу компанія "Юзгаз" стане повноправним учасником УРП.

Також повідомляється, що згідно з рішенням позачергових зборів учасників "Надра Юзівська" від 23 жовтня 2015 року компанія "СПК-Геосервіс" зобов'язалася вийти зі складу учасників "Надра Юзівська".

Таким чином, станом на початок серпня єдиним учасником "Надра Юзівська" залишиться Національна акціонерна компанія "Надра України".

Як повідомлялося, 24 січня 2013 року було підписано угоду між урядом України, компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі в Харківській і Донецькій областях. На той момент "Надра України" володіла 90% "Надра Юзівська", ще 10% належало маловідомій компанії "СПК-Геосервіс".

Нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell починала процес розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів у Харківській і Донецькій областях, але в червні прийняла рішення вийти з цього проекту. У жовтні вихід Shell підтвердив тодішній міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Національна акціонерна компанія "Надра України" є провідною компанією в сфері геологорозвідувальних робіт в Україні та володіє 20 спеціальними дозволами на користування нафтогазоносними надрами (ресурсна база яких становить 47 млн тонн умовного палива), 120 свердловинами на відновлення, 16 першочерговими ділянками під бурові роботи на нафту і газ, 40 ділянками для проведення сейсмічних досліджень. Крім того, розроблено 23 бізнес-проекти на перспективні ділянки надр.

До складу компанії входять 13 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств.

100% акцій "Надра України" належать державі в особі Державної служби геології та надр.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Україна, сланцевий газ, Yuzgas
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ