Пт, 2024-04-19, 21:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 29 » СНІД винищує українців. МОЗ виділив 170 гривень на порятунок
10:59
СНІД винищує українців. МОЗ виділив 170 гривень на порятунок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В Україні рівень розповсюдження ВІЛ-інфекції - один із найвищих у Європі. Про це заявила представник Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан на прес-конференції.

За її словами, на 1 січня 2012 року в Україні зареєстровано 204 тис. 403 ВІЛ-інфікованих. "Найбільш уразливі – молодь і підлітки. Вони схильні до того, щоб вести ризикований спосіб життя - вживання алкоголю, наркотиків сприяє цьому. Нам треба достукатися до молодих людей", - зазначила Есан.

Вона наголосила, що молодь недостатньо поінформована про ризики для їхнього здоров’я, шляхи передачі ВІЛ та про інші інфекції, які передаються статевим шляхом, та методи профілактики, передає УНІАН.

"Більшість молодих людей вважають, що ця небезпечна хвороба їх не торкнеться. Тому ви вирішили запровадити проект щодо профілактики безпечної поведінки та запобігання СНІДу серед молоді. Створено серію фільмів для молоді, які призначені для поширення знань щодо ВІЛ-інфекції, безпечної поведінки, для формування толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих. Це дуже інноваційний підхід", - сказала Есан, підкресливши, що 84% молодих людей користуються переважно інтернетом, тому й відео можна буде подивитися саме там.

Учасники прес-конференції також розповіли, що головними героями фільмів стали двоє студентів-журналістів, які досліджували проблему СНІДу в Україні. Їхніми співрозмовниками були лікарі, соціальні працівники, експерти, прості перехожі.

Відео будуть доступні на сторінці Фонду народонаселення ООН в Україні у мережі Facebook, Youtube, а відеодиски поширюватимуться у Клініках, дружніх до молоді.

У свою чергу заступник генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ" Лідія Романенко зазначила, що в Україні понад 100 Клінік, дружніх до молоді.

За словами спеціаліста, ці спеціалізовані установи покликані надавати інформацію, забезпечувати професійний рівень надання послуг та консультувати щодо профілактики ВІЛ-інфекцій та інфекцій, що передаються статевим шляхом.

"Протягом 2012-2016 років у рамках виконання другої Програми допомоги Україні Фонд народонаселення надаватиме підтримку у поширенні медико-соціальних послуг, зокрема, у сільській місцевості", - наголосила Романенко.

Діти, хворі на СНІД, будуть отримувати по 170 грн

Розмір щомісячної державної допомоги дітям, хворим на ВІЛ/СНІД, збільшено вп’ятеро. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, в Міністерстві юстиції зареєстровано наказ МОЗ України від 26 листопада за №946, яким передбачена виплата щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ, віком до 18 років, в сумі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (170 грн). Згідно із законодавством, наказ стане чинним після оприлюднення в "Голосі України" за 29 листопада 2012 року, підкреслили в міністерстві.

За даними прес-служби, наказ було розроблено на виконання постанови Кабінету міністрів України №852 від 12 вересня 2012 року "Про розмір щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ", яка була офіційно опублікована 18 вересня 2012 року.

Перерахування коштів відбуватиметься за увесь період від моменту офіційної публікації постанови КМ України №852, тобто від 18 вересня 2012 року, наголосили в МОЗ. Міністерство охорони здоров'я України вже направило в регіони листи з проханням здійснити виплату в межах бюджетних асигнувань загального фонду бюджету на 2012 рік та повідомити МОЗ України, Державну службу України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу й інших соціально небезпечних захворювань, а також Державну установу "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України" у термін до 30 листопада щодо оплати вказаної щомісячної державної допомоги, зазначається в повідомленні.

Досі розмір державної допомоги такій категорії хворих становив два неоподаткованих мінімуми, або 34 грн в місяць на одну дитину, зазначили в міністерстві.

Раніше повідомлялось, що в Україні внаслідок реалізації програми Глобального фонду "Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні" вдалося скоротити втричі з 2004 року темпи зростання захворюваності на ВІЛ/СНІД. За оцінками міжнародних організацій, Україна має найгострішу епідеміологічну ситуацію з ВІЛ/СНІДу в Європі і серед країн СНД.

У березні 2010 року Міністерство охорони здоров'я відзвітувало про виконання держпрограми з недопущення поширення ВІЛ-інфекції на території України - відповідні заходи в 2009 році було недофінансовано більш ніж на 300 млн грн.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Моз, українців, 170 гривень, СНІД
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ