Пт, 2024-04-26, 01:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 12 » Сноуден звинуватив Білла Гейтса в роботі на спецслужби
15:24
Сноуден звинуватив Білла Гейтса в роботі на спецслужби
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Microsoft тісно співпрацює з американськими спецслужбами, дозволяючи їм стежити за своїми користувачами і допомагаючи Агентству національної безпеки (АНБ) обходити власні коди шифрування. У цьому, як стверджує британська газета The Guardian, компанію знову звинуватив втікач - екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, надавши як докази документи, пише NEWSru.com.

У цих матеріалах описані масштаби співпраці між Силіконовою долиною і спецслужбами протягом останніх трьох років.

Документи також проливають нове світло на роботу надсекретної програми PRISM, що дозволяє відстежувати електронні комунікації на найбільших сайтах.

У документах, переданих Сноуденом, є дані про те, що Microsoft надавала АНБ можливість обходити власний криптографічний захист для того, щоб отримувати доступ до листів і чатів порталу Outlook.com. Крім того, співробітникам спецслужб було надано прямий доступ до сховища файлів сервісу SkyDrive, що має більш ніж 250 мільйонів користувачів по всьому світу. В одному з листів АНБ також йдеться, що з лютого 2011 року відомство почало отримувати метадані сервісу Skype.

Як стверджує The Guardian, компанії Microsoft нібито надійшла директива про співпрацю, підписана генеральним прокурором США.

Нагадаємо, на початку червня Едвард Сноуден оприлюднив дані про те, що програма PRISM дозволяє збирати інформацію у дев'яти найбільших інтернет-компаній - крім Microsoft, були названі Google, Yahoo, Facebook, YouTube, Skype, AOL, Apple, PalTalk.

Раніше в Microsoft заявляли, що надають дані про конкретних клієнтів тільки у відповідь на запит уряду. У компанії підкреслювали, що у спецслужб немає прямого доступу до їхніх сервісів. Також у Microsoft зазначали, що якщо в уряду США і є якась програма збору даних користувача, то компанія в ній не бере участі.

Для Microsoft скандал став особливо болючим, оскільки девізом нової маркетингової кампанії, що стартувала в квітні, стало твердження: "Ваша конфіденційність важлива для нас".

У Microsoft вже прокоментували новий "злив" Сноудена.

У заяві, переданій The Guardian, йдеться, що у компанії є чіткі принципи, якими вона керується при отриманні вимог з боку уряду про надання інформації про своїх клієнтів. Як стверджують представники компанії, такі дані передаються владі тільки за рішенням суду. Крім того, всі вимоги з цього приводу ретельно перевіряються і відкидаються, якщо виникають підозри в їхній законності.

Як заявили у Microsoft, "ми виконуємо розпорядження, що стосуються лише конкретних рахунків або користувачів, і ми б не стали відповідати на розпорядження про всеосяжний доступ, який обговорюються в пресі останні кілька тижнів". Представник Microsoft додав, що компанія виступає за відкрите обговорення всіх аспектів, пов'язаних із зобов'язаннями надавати інформацію, яку силовики вимагають, пояснюючи це інтересами національної безпеки.

У Microsoft нагадали, що 15 червня компанія розкрила інформацію про запити, отримані з боку спецслужб США. Так, у другій половині 2012 року вона отримала від 6-7 тисяч запитів з боку спецслужб, вони стосувалися 31-32 тисяч користувачів ресурсів компанії.

"Ми спеціально опублікували дані про кількість подібних запитів з боку спецслужб, які раніше не підлягали розголошенню, щоб було зрозуміло, що Microsoft не надає урядовим агентствам прямий доступ до SkyDrive, Skype або інших продуктів", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, сам Едвард Сноуден, що продовжує розсилати викривальні документи, в даний час, імовірно, перебуває в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво", куди він прибув 23 червня зі Гонконгу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: роботі, Сноуден, Білла Гейтса, спецслужби
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ