Чт, 2024-04-25, 02:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Соціальних виплат громадянам України не зменшуватимуть, запевнив Тігіпко
18:01
Соціальних виплат громадянам України не зменшуватимуть, запевнив Тігіпко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ніяких зменшень соціальних виплат громадянам України не було і не передбачається в 2012 р. Про це повідомив сьогодні, 7 жовтня, під час "години запитань до уряду" віце-прем'єр міністр України - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, відповідаючи на запитання народних депутатів з фракції "БЮТ-Батьківщина", передає "РБК-Україна".

"Ніяких зменшень соціальних виплат не було, немає і не буде", - зазначив Тігіпко. За словами міністра, прожитковий мінімум зріс у 2011 р. у порівнянні з 2010 р. на 47,6% як для безробітних, так і для працюючих громадян.

Як повідомив Тігіпко, після консультації з громадськими органами, другу частину проекту закону №9127, яким передбачається скасування пільг для 16 категорій громадян, Кабмін не підтримає, і звернеться до ВР, щоб це питання депутати не розглядали.

Крім того, Тігіпко повідомив про підписання угоди між урядом та представниками громадських організацій афганців та чорнобильців, що стосується всіх соціально вразливих категорій громадян.

"Видатки на пільги та гарантії в 2012 р. становитимуть 7,4 млрд грн з них 5,2 млрд грн - пільги і 2,2 млрд субсидії. Також планується підвищення пенсій для інвалідів війни на 20% - з 2 тис 589 грн до 3 тис 112 грн, також на 30% планується збільшення виплат для сімей загиблих - з 275 грн на 23,5%", - зазначив Тігіпко.

Він додав, що в бюджеті на 2012 р. передбачено "зростання пенсій для всіх учасників війни на 20%, чорнобильців - на 25%, видатки на протезування, оздоровлення та інші потреби соціально вразливих верств населення збільшаться на 41%, збільшення пенсій для дітей війни - на 20,5%. Зростання виплат для ветеранів неінвалідів становитиме 10%", - заявив Тігіпко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України і представники всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців підписали 30 вересня Меморандум про взаємодію з соцзахисту цих категорій громадян, що передбачає створення постійно діючих консультаційних рад між урядом і цими організаціями задля спільного визначення подальших дій з підвищення рівня соціального захисту.

Громадські організації афганців та чорнобильців 20 вересня на площі перед парламентом проводили акцію протесту, виступаючи проти скасування пільг для них. За кілька годин після початку акції учасники пікету розламали огорожу на площі перед парламентом і спробували взяти штурмом будівлю Верховної Ради. Шлях їм перегородили співробітники спецпідрозділів міліції, які оточили будівлю парламенту, вхідні двері були заблоковані зсередини.

Законопроектом №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" пропонувалося позбавити пільг 16 категорій громадян України, зокрема чорнобильців, афганців, дітей війни та інших.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 808 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ