Нд, 2024-05-05, 00:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 15 » Соціологи після допиту в СБУ пророкують перемогу опозиції
11:51
Соціологи після допиту в СБУ пророкують перемогу опозиції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Викликавши на колективний допит науковців, українська влада зробила чергову помилку собі ж на шкоду. Про це заявив заступник директора Інституту соціології Євген Головаха після допиту в СБУ.

"Цю владу я щось зовсім не розумію. Навіть Ющенка розумів. Він хотів, щоб всі захоплювалися тим, як він чудово відтворює Україну, мову, традицію, культуру, кайфував від своєї месіанської ідеї. Але іноді він і лаявся по-селянськи, сварився якось. А ці якось все роблять навіть собі на шкоду. Гаразд би тихо, культурно крали, як усі", - пояснив він.

На його думку, така поведінка влади призводить до стрімкого падіння її популярності та збільшення шансів опозиції на перемогу під час наступних виборів, повідомляє УНІАН.

"Тенденція показує, що опозиція виграє. Але чи буде влада іншою – залежить від стійкості тих, хто у неї пройде. Ми добре пам'ятаємо досвід минулих виборів, коли перемога обернулася поразкою у вигляді "тушок". Я більше можу ручатися за соціологів, ніж за майбутніх політиків. Чи знайдеться двісті двадцять п'ять чесних політиків у країні, як ви думаєте? Не знаю. Але шанс для зміни домінанти в парламенті великий", - зізнався соціолог.

Головаха вважає, що соціологічне співтовариство пережило кризу в 2004 році і більше масштабних проблем із ним не відбувається.

"Є відомі компанії, є менш відомі, але добросовісні. Є фірми-одноденки - "роги і копита під вибори", вони скрізь є. До рейтингів і зараз ні у кого претензій немає, правда?" - пояснив свою довіру до колег експерт з соціології.

Нагадаємо, 14 березня, весь склад Вченої ради Інституту соціології НАНУ викликали на допит до СБУ.

Згодом президент Віктор Янукович розцінив випадки виклику на допити до СБУ групи науковців Інституту соціології НАН України як непрофесійний підхід і вимагав від СБУ "виважених, мудрих і демократичних підходів під час виконання ними своїх службових обов'язків".

А Головаха вважає виклики членів Вченої ради на допит образливим прикладом діалогу чинної влади з громадянським суспільством.

ЗМІ: Соціологи знайшли три проекти, які могли зацікавити СБУ

Всього на допит до СБУ були викликані 24 члени Вченої ради. Співрозмовники "КоммерсантЪ-Украина" в дочірньому підприємстві Інституту соціології НАН України "Центр соціальних експертиз" (ЦСЕ) припускають, що підставою для перевірки стали три проекти, здійснені його співробітниками в 2010 році, а саме проект під назвою "Групи аналізу політики" і дві наукові роботи, на підставі яких були видані посібники, зокрема "Регламент і порядок денний вступу на посаду міністра".

"Сума, про розтрату якої йдеться, якраз відповідає вартості цих трьох проектів", - розповів один зі співробітників ЦСЕ, який попросив не називати його прізвища, щоб "не ускладнювати" стосунків зі слідством.

Суть проекту "Групи аналізу політики" полягала в тому, що з-поміж держслужбовців III-IV категорій, які працюють у центральних органах влади, формувалися групи по 10-12 осіб для проведення тренінгів. Тренінги тривали протягом півроку. Їхнім учасникам пропонувалося, зокрема, визначити основну проблему у своїй галузі і знайти вирішення. За результатами тренінгів мав бути вироблений підсумковий документ, який містить механізм розв'язання даної проблеми.

Конкретних претензій співробітникам ЦСЕ ще не висувалися - чому у слідчих виникли до них запитання, вони поки що тільки здогадуються. Один із співробітників ІС НАНУ заявив, що увага СБУ до проекту "Групи аналізу політики" здається йому дивною, оскільки його реалізація почалася ще в 2008 році.

"У договорі був пункт про те, що ми повинні заслухати ці роботи на Вченій раді і разом зі звітами надати замовнику (Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Головного управління державної служби - ред.) виписки з протоколу засідання ради. Було заслухано звіт наукового керівника й ухвалено рішення, що виконані роботи відповідають технічним завданням. Напевно, СБУ перевіряє, чи розглядалися ці роботи Вченою радою, чи не були підроблені документи", - розповів один з керівників ЦСЕ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: допит, перемогу опозиції, СБУ, Соціологи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ