Сб, 2024-04-20, 11:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 9 » Сьогодні 9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні
11:37
Сьогодні 9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Щорічно, 9 травня, в Україні та інших країнах СНД відзначають День Перемоги - свято, присвячене закінченню Великої Вітчизняної Війни.

У Радянському Союзі День Перемоги був оголошений неробочим днем. Це було Свято Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.

У 1991 році до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР були внесені зміни і в списку святкових дней 9 травня було відзначено як "День Перемоги".

У Києві святкування Дня Перемоги розпочнеться о 9:00 з церемонії підняття Державного прапора України за участю міністра оборони Павла Лебедєва та секретаря Київради Галини Гереги. Після цього по Хрещатику пройдуть військові оркестри, а також відбудеться військово-історична хода молодіжної організації "Червона зірка".

О 10:00 Президент України Віктор Янукович візьме участь у церемонії покладання квітів до Могили Невідомого Солдата в Парку Слави. Об 11:00 Янукович візьме участь в урочистих зборах з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Палаці Україна.

Крім того, о 11:00 розпочнуться урочисті святкові заходи на території Меморіального комплексу Національний музей історії Великої Вітчизняної війни.

О 14:00 на Співочому полі розпочнеться концертна програма за участю художніх аматорських колективів ветеранів війни та праці "Будь славен у віках, День Перемоги!".

О 15:00 у Київській фортеці відбудеться мистецька програма за участю духових оркестрів під назвою "Рокам ніколи пам'яті не стерти".

Увечері урочисті заходи пройдуть на Майдані Незалежності. О 19:00 розпочнеться виступ ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, а також концертна програма Національного ансамблю танцю України імені Вірського . Після цього виступить народна артистка України Ірина Білик. Завершиться святкування Дня Перемоги феєрверком.

У Львові з офіційних заходів заплановано покладання квітів на Пагорбі Слави до могил радянських воїнів. Крім того, заплановано проведення панахиди на Марсовому полі, в якому візьмуть участь ветерани.

У партії ВО Свобода заявили, що ніяких заходів не планували.

Янукович, Азаров і Рибак звернулися до українців з нагоди Дня Перемоги

Президент України Віктор Янукович привітав співвітчизників з 68-ю річницею Перемоги у Великій вітчизняній війні.

"Сьогодні ми вшановуємо тих, хто, жертвуючи собою, врятували нашу землю від фашистського поневолення, подарували нам мир і свободу. У своїх серцях ми завжди будемо нести світлу пам'ять про мільйони загиблих наших співвітчизників", - йдеться у привітанні глави держави, розміщеному на його офіційному сайті.

Янукович висловив упевненість, що український народ ніколи не забуде самопожертву і військову доблесть своїх визволителів і буде пишатися їх подвигом.

Президент також нагадав, що цього року Україна святкуватиме 70-ту річницю визволення Києва, а в 2014 - всією Україною.

"Ми вдячні вам, дорогі ветерани, за те, що ви проявили відвагу і ціною власного життя визволили нашу рідну землю. Честь вам і слава!", - зазначив він.

У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров підкреслив, що за цю перемогу Україна заплатила величезну ціну, так як немає сім'ї, яка не внесла б у Перемогу свій внесок.

З 68-ю річницею Перемоги привітав українців і голова Верховної Ради Володимир Рибак. "Віддамо данину поваги і любові рідним і близьким нам людям, які з честю пройшли через випробування війною і післявоєнного відновлення країни", - йдеться у привітанні спікера.

У центрі Києва вже розпочалися урочисті заходи з нагоди

У Києві на Майдані Незалежності розпочалися святкові заходи з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Як передає корреспондент УНIАН, о 9.00 на головній площі столиці відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України.

У церемонії взяли участь міністр оборони Павло Лебедєв, секретар Київради Галина Герега, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Після цього на Хрещатику розпочався марш військових оркестрів.

Крім того, очікується проходження військової техніки часів війни та військово-історична хода.

На Хрещатику зібралося кілька тисяч глядачів.

О 10 годині президент Янукович у супроводі першого президента країни Леоніда Кравчука, спікера Володимира Рибака, голови КМДА Олександра Попова поклав квіти до пам'ятника загиблим солдатам, а також до нововідкритого бюсту Георгія Берегового, який дав Януковичу путівку у життя, повідомляє "Українська правда".

Янукович очолить заходи з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Президент України Віктор Янукович у четвер, 9 травня, візьме участь у заходах з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Так, о 10:00 Президент візьме участь у церемонії покладання квітів до Могили Невідомого Солдата (м. Київ, Парк Слави).

У 11:00 Янукович візьме участь в урочистих зборах з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 103, Національний палац мистецтв "Україна").

9 травня частину вулиць в Києві буде перекрито

У зв'язку з проведенням урочистостей з нагоди святкування Дня Перемоги на деяких вулицях Києва буде обмежено рух транспорту, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

З 07:00 до 23:00 буде перекрито вулицю Хрещатик від Бессарабської до Європейської площі.

Також з 8 години ранку до завершення заходів з покладання вінків та квітів на території Парку Вічної Слави рух автомобілів по вулиці Лаврській від площі Слави до вулиці Цитадельної буде заборонено.

Крім того, у разі необхідності з 7:30 до 13:00 можуть бути перекриті і вул. Б. Хмельницького (від вул. Хрещатик до Пушкінської), Прорізна (від вул. Хрещатик до Пушкінської), Інститутська (від вул. Хрещатик до Ольгинської), Городецького (від вул. Хрещатик до Заньковецької), Михайлівська (від вул. Хрещатик до Михайлівської площі), Софійська (від пров. Михайлівського до вул. Малої Житомирської), Мала Житомирська (від вул. Софійської до вул. Михайлівського).

На вулицях, де проводитимуться загальнодержавні та загальноміські заходи, буде заборонено паркування транспортних засобів на спеціально передбачених місцях, також відзначили в профільному департаменті.

Нагадаємо, на честь 68-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні 9 травня в Києві відбудеться низка загальноміських заходів, однак параду в програмі не передбачено.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1173 | Додав: adminA | Теги: 9 травня, Великій Вітчизняній війні, перемога
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ