Сб, 2024-05-04, 23:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 4 » Сьогодні Росія виконує демократичну процедуру з виборів президента. ВІДЕО
11:21
Сьогодні Росія виконує демократичну процедуру з виборів президента. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Росії 4 березня обирають президента. Вперше глава держави буде вибраний на шестирічний термін, і також вперше в історії країни за виборами можна спостерігати за допомогою інтернет-трансляцій. Практично всі ділянки - а їх сьогодні відкриється понад 95 тисяч - обладнані веб-камерами, передає "Вести.Ru".

Коли в Москві була північ, в Центрвиборчкомі в режимі реального часу стежили за початком голосування на Камчатці, Чукотці, Курилах і в Магаданському краї. Упродовж наступних п'яти годин відкрилися всі ділянки Далекосхідного і Сибірського федеральних округів. О 06:00 за московським часом до виборів підключилися Уральський округ і три приволзьких регіони, а о 08:00 вибори президента стартували в європейській частині Російської Федерації.

Вся інформація про хід голосування поступає в ЦВК через державну автоматизовану систему ГАС "Вибори".

Є вже і перші дані по явці. У Приамур'ї вона склала понад вісім відсотків. На Чукотці до цієї години проголосувало вже близько половини виборців. На ділянках за ходом виборів стежитимуть понад півмільйона російських і майже 700 міжнародних спостерігачів.

Для журналістів в Москві відкритий міжнародний інформаційний центр "Вибори-2012". Там акредитовано шість тисяч представників засобів масової інформації, у тому числі і зарубіжних. Журналістам забезпечили доступ до високошвидкісного Інтернету і телефонного зв'язку. На 36 величезних екранах йде веб-сервер-трансляція з виборчих ділянок. Також журналісти можуть стежити і за ситуацією в Центрвиборчкомі. Перші підсумки там підведуть о 21 годині за московським часом, коли в країні закриються всі виборчі ділянки, передає телеканал "Росія 24".

Скористатися своїм виборчим правом зможуть майже 108 млн 138 тис громадян. Для них з 08:00 до 20:00 будуть відкриті близько 100 тис виборчих ділянок. Взяти участь у виборах зможуть і 1,8 млн росіян за межами країни: у 147 державах утворено майже 400 ділянок, передає ІТАР-ТАСС.

Вже йде голосування в Новій Зеландії, Австралії і Японії, а також в Китаї - там воно почалося о 4-й ранку по Москві. Як очікується, в Китаї 4 березня проголосують сотні росіян. Завершаться вибори за кордоном вже 5 березня, коли закриються ділянки на західному узбережжі США, в Сан-Франциско.

Як відомо, на пост глави держави претендують п'ять кандидатів: Володимир Путін від "Єдиної Росії", самовисуванець Михайло Прохоров, Геннадій Зюганов від КПРФ, Сергій Міронов від "Справедливої Росії" і Володимир Жириновський від ЛДПР. У виборчому бюлетені їх прізвища розташовані в алфавітному порядку.

Нагадаємо, 4 грудня 2011 року в Росії відбулися выбори до Державної Думи, на яких перемогла правляча партія "Єдина Росія" з результатом 49,9%. В ході голосування надходили численні повідомлення про порушення і фальсифікації, після чого з 10 грудня в Москві і в низці російських міст почали проходити акции опозиції "За чесні вибори". Серед іншого, учасники акцій, висловлювали незадоволення тим, що Володимир Путін знов балотується у президенти.

У Москві перекрито Манежну площу для підготовки до акції прихильників Путіна

Манежна площа в центрі Москви закрита для відвідин, передає в неділю, 4 березня, Інтерфакс.

В даний час на площі робочі вмонтовують металеві конструкції трьох сцен для майбутнього вечірнього мітингу прихильників кандидата в президенти Володимира Путіна.

Уздовж площі виставлені металеві огорожі, чергують співробітники ДПС.

Вхід в метро "Охотний ряд" з боку Манежної площі закритий, як і входи в однойменний торговий центр.

Обстановка на площі Революції і в Театральному проїзді спокійна, посилених нарядів поліції там немає, як і додаткових огорож. У сквері у пам'ятника Карлу Марксу також змонтована сцена з російською символікою.

На виборах президента Росії першим з кандидатів проголосував Михайло Прохоров

Кандидат на пост президента РФ Михайло Прохоров проголосував в неділю, 4 березня, на виборчій ділянці в селищі Пам'яті 13 борців в Ємельянівському районі Красноярського краю, повідомляє РИА "Новости".

"Я дуже радий, що я перший кандидат в президенти, який проголосував в центрі нашої країни (На території Красноярського краю знаходиться географічний центр РФ). Я обираю нову Росію, все тільки починається", - сказав Прохоров після голосування.

За його словами, після голосування він вилітає назад в Москву, де у нього сьогодні багато роботи.

Він повідомив, що увечері в неділю планує взяти участь в роботі різних ток-шоу, де обговорюватимуться вибори.

У селищі Пам'яті 13 борців проживає понад 3 тисячі осіб. На ділянці, де голосував Прохоров, зареєстровано 1061 виборець. Прохоров проголосував під номером 15.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: Сьогодні Росія виконує демократичну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ