Сб, 2024-04-20, 05:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 6 » Сомалійських піратів, які захопили танкер РФ, судитимуть у Москві
15:47
Сомалійських піратів, які захопили танкер РФ, судитимуть у Москві
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


Сомалійських піратів, затриманих на російському танкері "Московський університет", доставлять до Москви для притягнення до кримінальної відповідальності. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі Росії Володимир Маркін, передає РИА "Новости".
"Слідство вживає заходів з доставлення затриманих піратів до Москви для проведення з ними слідчих дій та притягнення їх до кримінальної відповідальності в рамках чинного карно-процесуального законодавства РФ і норм міжнародного права", - сказав Маркін.

За словами Маркіна, всього в ході звільнення танкера були затримані 10 піратів, серед них є поранені. Один пірат убитий.

Головне слідче управління (ГСУ) СКП Росії у зв'язку із захопленням танкера порушило кримінальну справу в частині 3 статті 227 УК РФ (піратство, здійснене із застосуванням насильства і зброї організованою групою), яка передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

"Зараз на борту морського танкера "Московський університет" працює слідчий військово-слідчого управління, який за дорученням ГСУ проводить первинні слідчі дії, спрямовані на збір доказів у кримінальній справі. Військовий слідчий був прикомандирований до великого протичовнового корабля "Маршал Шапошников", - сказав Маркін.

Представник Міноборони РФ раніше в четвер повідомив, що у затриманих була вилучена стрілецька зброя, зокрема великокаліберна, а також гранатомети і пристосування для проникнення на судно (драбини і так звані кішки).

Після завершення слідчих дій танкер може продовжити рух наміченим курсом до Китаю, повідомило Интерфаксу джерело в оперативному штабі у Новоросійську. На даний момент танкер дрейфує на місці, проте курс вже вибраний, заявили в компанії-судновласнику "Новошип".

Тимчасом МЗС РФ не така однозначне в питаннях подальшої долі затриманих піратів. "Це питання поки що не вирішене. Будуть проводитися слідчі дії, за результатами яких і буде визначена їхня доля", - заявили в департаменті інформації і друку МЗС Росії.

Росія має право судити сомалійських піратів на своїй території, вважає президент Асоціації міжнародного морського права, суддя Міжнародного трибуналу ООН з морського права Анатолій Колодкін. При цьому він посилається на конвенцію ООН з морського права від 1982 року, де написано, що "держава, військовий корабель якої захопив піратське судно, має право провести відповідний судовий процес і призначити покарання".

"У нас є всі можливості для розгляду цієї справи в Росії, в УК РФ є стаття 227 (піратство), що передбачає від 5 до 15 років позбавлення волі", - зазначив експерт. Водночас експерт не відкидає можливості передачі піратів третій країні - Саудівській Аравії або Сейшельським островам, наприклад. Крім того, як підкреслив Колодкін, застосування російськими моряками зброї було абсолютно виправдане і правомірне, оскільки "пірати застосували силу при захопленні судна".

Як зазначає NEWSru.com, аналогічна проблема вже стояла перед Росією, коли у 2009 році ВПК "Адмірал Пантелеєв" затримав біля берегів Сомалі судно з майже 30 піратами на борту. При них були знайдені автомати Калашникова, драбини для підйому на борт, навігаційне устаткування. Питання про те, де вирішувати подальшу долю піратів, стояло досить довго і розв'язувалося болісно. В результаті захоплені пірати, серед яких були громадяни Сомалі, Ірану і Пакистану, були передані владі однієї з африканських країн.

Всі учасники операції зі звільнення танкера "Московський університет" будуть представлені до нагород, повідомило високопоставлене джерело у ВМФ Росії. За його словами, Міноборони вирішує питання про нагородження військових моряків, а компанія-судновласник "Новошип" - членів екіпажу танкера.

Танкер з 23 росіянами і 86 тисячами тонн нафти на борту, захоплений в середу, звільнили в четвер російські моряки з великого протичовнового корабля "Маршал Шапошников".

У 2009 році по всьому світу атакували 406 судів, в полоні у бандитів станом на лютий 2010 року перебували 867 моряків.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1022 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ