Пт, 2024-03-29, 00:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 19 » Сотні прихильників Навального теж опинилися за ґратами
10:07
Сотні прихильників Навального теж опинилися за ґратами
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Під час акції протесту, яка пройшла у четвер, 18 липня, в центрі Москви, затримали щонайменше 113 осіб. Про це повідомляє "ОВД-Інфо".

Частину затриманих пізніше відпустили, решту доставили до відділків ВС РФ "Тверське", "Пресня", "Китайгород" і "Міщанське". Якийсь час до них відмовлялися пускати адвокатів. Серед затриманих є неповнолітні.

За даними "ОВД-Інфо", щодо частини затриманих оформляються протоколи за статтею 20.2 КоАП ("Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування").

Офіційних даних про затримання поки що не надходило.

За останньою інформацією, протестувальники, які залишилися, розійшлися по провулках. У твіттері "Команди Навального" закликають збиратися в районі Китайгорода, Нової площі та пам'ятника Героям Плевни.

Несанкціонована акція, присвячена винесенню вироку Олексію Навальному, мала відбутися на Манежній площі. Її, однак, перекрили (разом з Червоною площею і Олександрівським садом), і починаючи з 18.00 люди почали збиратися на прилеглих вулицях - Тверській, Охотний ряд, біля будівлі Держдуми і біля готелю "Національ".

Вранці 18 липня в Кірові було оголошено вирок Олексію Навальному і Петру Офіцерову. Їх визнали винними в розкраданні продукції "Кировлеса" і засудили Навального до п'яти років, Офіцерова - до чотирьох років позбавлення волі. Їх заарештували в залі суду.

Опозиція має намір визначитися з датою акції на підтримку Навального

Опозиційний Комітет протестних дій на засіданні в Москві в п'ятницю ухвалить рішення з приводу проведення в російській столиці масової акції на підтримку Навального. "У п'ятницю відбудеться засідання Комітету протестних дій, на якому буде ухвалено рішення про проведення акції протесту", - сказав "Інтерфаксу" член Координаційної ради опозиції і руху "Солідарність" Петро Царьков.

На запитання, коли відбудеться масова акція - в липні чи в серпні, Царьков відповів: "Складно прогнозувати. Планується досить гостра дискусія. Є різні думки".

Раніше глава департаменту регіональної безпеки мерії Москви Олексій Майоров заявив, що влада Москви розгляне заявку опозиції на проведення нової масової протестної акції, але поки що жодних документів не надходило.

Тим часом, як заявив адвокат Навального Вадим Кобзєв, кандидат у мери Москви Навальний офіційно не відмовлявся від своєї участі у виборах. "Все, що стосується участі у виборах, Олексій завтра все через нас передасть", - сказав Кобзєв у минулий четвер. За його словами, жодної офіційної відмови на даний момент не існує.

Білий дім засудив вирок Навальному

У США Білий дім висловив глибоке занепокоєння та глибоке розчарування у зв'язку з рішенням суду в Кірові у справі Навального, засудженого 18 липня до п'яти років в'язниці. Пряма трансляція прес-брифінгу велася на офіційному сайті Білого дому.

За словами офіційного представника Білого дому Джея Карні, звинувачення на адресу Навального політично вмотивовані, а в справі були допущені процесуальні порушення.

Раніше на вирок Навальному відреагував посол США в Росії Майкл Макфол. Він також назвав процес над Навальним політично вмотивованим. Також рішення суду у справі Навального засудили ЄС і низка європейських країн.

Американський сенатор Бенджамін Кардін, один з авторів "закону Магнітського", назвав судове рішення у справі Навального символом відходу Росії "в темні часи Радянського Союзу", повідомляється на його персональному сайті.

Amnesty International назвала процес у справі Навального "пародією на суд"

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що вирок Навальному був політично вмотивованим, а сам процес виявився "пародією на суд". Правозахисники також закликали до негайного звільнення політика, а також бізнесмена Офіцерова, засудженого разом з Навальним.

"З самого початку було ясно, що кримінальне переслідування Олексія Навального було політично вмотивованим. Сама природа звинувачень на його адресу була дуже суперечливою, а те, як нібито було доведено його провину, взагалі викликає здивування", - заявив Джон Далхайзен - директор європейських та центральноазійських програм Amnesty International.

"І дії прокурора, і сам процес були пародією на суд. Ця справа двічі закривалася за відсутністю складу злочину, після чого було заново відкрито за особистою вказівкою глави Слідчого комітету РФ", - пояснив своє бачення ситуації Далхайзен.

На думку представника Amnesty International, жоден із засуджених не отримав будь-якого фінансового зиску від нібито скоєного злочину. Його здивування викликав той факт, що Навального і Офіцерова засуджено за розкрадання, хоча значну частину нібито викраденої суми було виплачено продавцю.

Представник правозахисної організації підкреслив, що суд над Навальним і Офіцеровим не може розглядатися поза контекстом постійного тиску на опозицію та громадських діячів, що займаються боротьбою з корупцією.

"Те, що відбулося, продемонструвало, що російська влада зловживає кримінальним переслідуванням задля покарання критиків уряду і придушення політичної опозиції, а також громадянської активності. Це відбувається в руслі знищення свобод вираження думки та зібрань у Росії", - додав Далхайзен.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: сотні прихильників Навального, за ґратами
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ