Пт, 2024-04-26, 12:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Список політиків, яким може бути заборонено в'їзд до США та ЄС, з'явився в Інтернеті
18:29
Список політиків, яким може бути заборонено в'їзд до США та ЄС, з'явився в Інтернеті
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Інтернеті з'явилися так звані нев'їзні списки українських чиновників, яким заборонено в'їжджати до країн Заходу. Ці списки опозиція передала керівництву США і Європейського Союзу. Причому, як стверджують джерела "Главкому", до отриманих списків і за океаном, і в ЄС поставилися більш ніж серйозно. Про можливу легалізацію подібного списку на зустрічі з Віктором Януковичем згадувала держсекретар США Хілларі Клінтон.

Українська влада, як завжди, легковажно поставилася до жорсткої резолюції ПАРЄ щодо України з вимогою звільнити політичних в'язнів і погрозами запровадити санкції. Деякі депутати навіть додумалися заявити, мовляв, "що вони можуть у цій Раді Європи" - хіба що повноваження нашої делегації призупинити.
Але серйозність ситуації все ж таки почали потроху усвідомлювати. Наприклад, досвідчений Володимир Литвин, що завжди напоготові, недарма одним з перших з високопоставлених осіб публічно визнав небезпеку запровадження санкцій. Його слова під час відкриття нової парламентської сесії одкровенням не стали, але вразили.
Отже, серед першої групи осіб у списку чиновників, причетних до згортання демократії в Україні, політичного переслідування опозиції та інших протизаконних дій, є такі політичні фігури, як: Віктор Янукович, Олександр Янукович, Дмитро Фірташ, Юрій Бойко, Сергій Льовочкін, Валерій Хорошковський, Микола Азаров, Костянтин Грищенко, Андрій Портнов, Анатолій Могильов, Сергій Ківалов, Геннадій Кернес.
Друга група чиновників охоплює слідчих Генеральної прокуратури України - Олександра Нечвоглода, Олега Пушкаря, Андрія Курися, Сергія Точиліна.
Третю групу становить керівництво Генеральної прокуратури: Віктор Пшонка, Ренат Кузьмін, Євген Блажівський.
Четверта група складається з представників звинувачення: Михайло Шорін, Андрій Байрачний, Лілія Фролова, Олександр Микитенко.
У другій половині списку нев'їздних зазначено цілу низку економічних експертів, які робили підроблені висновки у справі Юлії Тимошенко, нинішніх працівників "Нафтогазу", а також суддів, причетних до кримінального переслідування української опозиції.
Раніше в опозиції закликали Європейський Союз заборонити в'їзд на свою територію особам, які причетні до переслідування опозиції в Україні. Про це на прес-конференції у Варшаві заявили депутати - "нунсівець" Володимир Ар'єв і "бютівець" Андрій Павловський. За словами Ар'єва, "ми досить впевнено можемо говорити, що якщо Польща і ЄС не будуть приділяти більше уваги (українським подіям), то Україна піде шляхом Бєларусі, навіть гірше".
Рік тому Рада міністрів закордонних справ ЄС на засіданні 31 січня в Брюсселі ухвалила рішення заборонити в'їзд до Євросоюзу 158 посадовим особам Бєларусі через арешти опозиціонерів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: abel | Теги: США, в'їзд, заборонено, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ