Пт, 2024-04-19, 01:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » Спочивай з миром в iРаю: помер Стів Джобс. ВІДЕО
11:18
Спочивай з миром в iРаю: помер Стів Джобс. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Співзасновник корпорації Apple Стів Джобс помер у середу після тривалої хвороби у віці 56 років. У короткому повідомленні від Apple кажуть, що Джобс помер у середу.

"Його блиск, енергія і пристрасть стали джерелом незліченних інновацій, які збагатили і поліпшили життя кожного з нас. Світ став незмірно кращим завдяки Стіву. Його найбільшою любов'ю була його дружина Лорен і його сім'я. Наші серця зараз з ними і з усіма, кого торкнулися його надзвичайні таланти", - йдеться в заяві ради директорів Apple.

Вперше про серйозну хворобу Джобса стало відомо в 2003 році - йому тоді поставили діагноз "рак підшлункової залози".

Нагадаємо, Стів Джобс оголосив, що залишає посаду виконавчого директора Apple 24 серпня цього року. Його обрали головою ради директорів компанії.

Після оголошення Джобса акції Apple упали на 7%.

Білл Гейтс попрощався зі Стівом Джобсом

Засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що для нього було "шалено великою честю" дружити і працювати з творцем Apple Стівом Джобсом.

Reuters зазначає, що вислів "шалено великий" ("insanely great") було одним з улюблених висловів Джобса.

"Стів і я вперше зустрілися приблизно 30 років тому. Ми були колегами, конкурентами та друзями протягом більше половини нашого життя", - заявив Гейтс, додавши, що рідко кому вдавалося справити такий сильний вплив на світ, як засновнику Apple.

"Я буду безмежно за ним сумувати, - додав він.

55-річний Гейтс і 56-річний Джобс були ключовими фігурами на початку ери персональних комп'ютерів у 1970-х та 1980-х роках.

"Я щиро засмучений звісткою про його смерть", - заявив Гейтс, принісши свої співчуття родині Джобса, а також усім, хто знав, дружив і працював із творцем Apple.

"У світі дуже рідко зустрічаються люди, здатні зробити в нього внесок, схожий на внесок Стіва, ефект від якого буде відчувати ще не одне покоління", - сказав засновник Microsoft.

Свої співчуття у зв'язку зі смертю Джобса також висловили глава Facebook Марк Цукерберг, президент Walt Disney Боб Айгер, колишній губернатор Каліфорнії і кіноактор Арнольд Шварценеггер, а також багато інших. Глава компанії Samsung Чой Гі Санг заявив, що Джобс був "великим підприємцем".

Президент США Барак Обама також попрощався із засновником Apple.

"Мішель і я глибоко засмучені звісткою про смерть Стіва Джобса. Стів був одним з найбільших американських винахідників - досить сміливим для того, щоб мислити не так як всі, досить сміливим, щоб вірити в те, що він може змінити світ, і досить талановитим, щоб здійснити це", - заявив Обама.

На головній сторінці сайту компанії Apple зараз висить чорно-білий портрет Джобса і написані роки його життя.

Компанія пропонує всім поділитися своїми думками та спогадами, а також висловити свої співчуття, написавши листа за адресою rememberingsteve@apple.com.

Користувачі Twitter емоційно сприйняли смерть свого кумира

Користувачі Twitter дуже емоційно відреагували на повідомлення компанії Apple про смерть кумира IT-індустрії Стіва Джобса - мільйони фанатів Apple, зберігаючи стилістику створених Джобсом інноваційних технологій, бажають йому "спочивати з миром у iРаю".

"Стів залишив після себе компанію, яку тільки він міг створити, і його дух назавжди буде опорою для Apple", - йдеться у пам'ятці Apple на його честь.

Фрази RIP Steve Jobs (Спочивай з миром, Стіве Джобс) і ThankYouSteve (Дякуємо тобі, Стіве) від вдячних шанувальників моментально вийшли у світові тренди сервісу після сумного повідомлення Apple.

Через деякий час у трендах з'явилася фраза Only 56 - так користувачі висловили жаль, що Джобс пішов у такому ранньому віці.

Пізніше там же з'явилися і вислови iDead, iHeaven, iClouds і iSad - визнання досягнень Джобса в стилі назв продуктів Apple.

Користувачі звернули увагу на майже містичну дату смерті засновника Apple - наступного дня після презентації компанії, яку вперше замість Джобса проводив новий гендиректор Apple Тім Кук.

Нарешті, мільйони користувачів Twitter нагадали світу крилату фразу Стіва Джобса "Stay Foolish, Stay Hungry", виголошену ним перед випускниками Стенфордського університету, яка закликала їх ніколи не зупинятися на досягнутому.

Біографія Стівена Джобса

Американський інженер і підприємець, співзасновник і керівник компанії Apple Inc. Стівен Пол Джобс народився 24 лютого 1955 року в містечку Маунтін-В'ю штат Каліфорнія, США. Рідна мати Стіва залишила дитину по народженні. Прийомними батьками дитини стали Пол та Клара Джобси (Paul Jobs, Clara Jobs) з Маунтін-В'ю, Каліфорнія. Клара працювала в бухгалтерській фірмі, а Пол Джобс був механіком у компанії, що виробляла лазерні установки.

Стів з дитинства виявляв інтерес до техніки. 12-річним Стівен Джобс зателефонував главі компанії Hewlett-Packard Вільяму Х’юлетту і попросив у нього деталі, необхідні йому для складання якогось приладу. Поспілкувавшись з хлопчиком, Вільям вислав йому все необхідне і запросив в свою фірму попрацювати на канікулах. Під час роботи в Hewlett-Packard Джобс познайомився зі Стівеном Возняком, своїм майбутнім колегою по компанії Apple.

У 1972 році Стів Джобс закінчив школу і вступив у коледж Рід у Портленді, штат Орегон, але після першого ж семестру він пішов з коледжу.

Восени 1974 року він повернувся до Каліфорнії, де зустрівся зі старим знайомим Стівеном Возняком і влаштувався працювати техніком у фірму Atari, що виробляла комп'ютерні ігри. Працюючи у фірмі, Джобс зміг наскладати грошей на поїздку в Індію, про яку давно мріяв.

1 квітня 1976 року Стівен Джобс і Стівен Возняк заснували компанію Apple Computer Co, яка займалася виробництвом комп'ютерів власної конструкції. Компанія офіційно була зареєстрована на початку 1977 року. Автором більшості розробок був Стівен Возняк, тоді як Джобс виступав маркетологом.

Першим персональним комп'ютером, який представили Стів Джобс і Стів Возняк, був Apple I, згодом було створено новий комп'ютер Apple II, розрахований на ширше коло користувачів. Успіх комп'ютера Apple I, а надто Apple II, зробив Apple ключовим гравцем ринку персональних комп'ютерів. Компанія Apple стала розростатися і в 1980 році стала акціонерним товариством і провела успішне первинне розміщення акцій, в результаті чого Стів Джобс став мільйонером у 25 років.

У 1985 році через безперервні конфлікти у керівництві з Apple пішов Возняк, а потім і Стів Джобс. У тому ж 1985-му Джобс заснував компанію NeXT, що спеціалізується в сфері створення апаратного забезпечення й робочих станцій.

У 1986 році Стів Джобс став одним із засновників анімаційної студії Pixar. Під керівництвом Джобса Pixar випустила такі фільми, як "Історія іграшок" і "Корпорація монстрів". У 2006 році Джобс продав Pixar студії Walt Disney, а сам залишився в раді директорів Pixar і одночасно став найбільшою фізичною особою - акціонером Disney, отримавши в своє розпорядження 7 відсотків акцій студії.

Повернення Стіва Джобса в компанію Apple відбулося в 1996 році, коли заснована Джобсом компанія вирішила придбати NeXT. Джобс увійшов до ради директорів компанії і став тимчасовим керівником Apple, що переживала в той момент серйозну кризу.

У 2000 році Стів Джобс стає повноцінним виконавчим директором. У 2001 році Джобс представив перший плеєр iPod. Через кілька років продаж iPod став основним джерелом доходу компанії. Під керівництвом Джобса Apple суттєво зміцнила свої позиції на ринку персональних комп'ютерів.

У середині 2004 року у Джобса почалися проблеми зі здоров'ям, але він продовжував працювати.

У 2006 році компанія представила мережевий мультимедійний плеєр Apple TV, в 2007 році почалися продажі мобільного телефону iPhone, в 2008 році Стів продемонстрував найтонший ноутбук у світі, що має назву MacBook Air.

Від січня 2011 року він перебував у безстроковій відпустці за станом здоров'я, проте незмінно представляв публіці нові продукти своєї компанії.

Про те, що Стів Джобс покинув керівництво компанії за станом здоров'я, повідомлялося ще в січні 2011 року.

У Стіва Джобса рідкісна форма раку підшлункової залози. Захворювання було діагностовано 7 років тому. У 2009 році Джобс переніс пересадку печінки – операцію йому зробили у Швейцарії. Тим часом, за статистикою, лише 4% пацієнтів з раком підшлункової залози живуть більш ніж 5 років. А у лютому один з лікарів ризикнув зробити страшний прогноз, що Джобсу залишилося жити щонайбільше шість тижнів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1267 | Додав: admin | Теги: помер Стів Джобс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ