Чт, 2024-03-28, 23:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Спокійна дипломатія Бєларусі та ЄС
12:28
Спокійна дипломатія Бєларусі та ЄС
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Бєларусь вживе зустрічних заходів у зв'язку з ухваленими в понеділок економічними санкціями з боку Євросоюзу, йдеться в коментарі начальника управління інформації - прес-секретаря МЗС країни Андрія Савіних, поширеному в понеділок з приводу рішення Ради ЄС, передає РИА "Новости".

"Бєларуська сторона вживатиме адекватних дій із захисту законних інтересів своїх громадян і підприємств, включаючи у відповідь заходи щодо ініціаторів цього рішення", - заявив Савіних.

За його словами, ухвалене рішення "примушує сумніватися в здатності Ради ЄС адекватно оцінити ситуацію, що склалася, і зробити кроки назустріч конструктивному діалогу, націленому на пошук раціональних рішень".

"Доводиться констатувати, що європейська політика перебуває в полоні ілюзій і помилкових уявлень про реальний стан справ у нашій країні. Євросоюз намагається говорити з Бєларуссю з позиції сили і економічних санкцій, які на ділі спрямовані проти інтересів простих людей", - зазначив офіційний представник бєларуського зовнішньополітичного відомства.

"У цих умовах ми нагадуємо, що мислення на рівні санкцій довело свою безперспективність ще в минулому столітті. Ми переконані, що тільки через відкритий і рівноправний діалог можливе розв'язання наявних проблем", - заявив Савіних. "В даний час доводиться констатувати, що дії ЄС поглиблюють конфронтацію і ускладнюють можливість переходу до нормальної взаємодії", - підсумував він.

Тим часом міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Україна готова допомогти налагодити контакти між Радою Європи і Бєларуссю. "Україна готова надати свої послуги, полегшити контакти з бєларуською владою, і ми робимо наголос на такому понятті, як спокійна дипломатія", - сказав міністр в Страсбурзі, передає УНИАН.

Він зазначив, що і Комітет міністрів Ради Європи, і Парламентська Асамблея вважають важливим підтримувати зближення між організацією і Бєларуссю на основі дотримання загальноєвропейських принципів. При цьому перший критерій, за словами Грищенка, - "звільнення осіб, запроторених за ґрати після президентських виборів 2010 року".

В понеділок голови МЗС 27 країн Євросоюзу на засіданні в Люксембурзі ухвалили рішення розширити санкції проти Бєларусі, запровадивши ембарго на постачання в країну "зброї і матеріалів, які можуть використовуватися для внутрішніх репресій". Міністри також розширили список бєларуських осіб, яким заборонено в'їзд до ЄС і чиї активи в Європі заморожено.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 863 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ