Сб, 2024-04-20, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 23 » Спортивні друзі "Румуна" перебували під впливом наркотиків - нардеп
14:19
Спортивні друзі "Румуна" перебували під впливом наркотиків - нардеп
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Так звані спортсмени, які спровокували сутички під час акції опозиції у Києві 18 травня, були під дією наркотиків. Міліція їх не чіпала, адже давно перетворилася на охоронний підрозділ Партії регіонів. Про це в ефірі телеканалу ТВі 22 травня повідомив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Павло Петренко.

За словами політика, у "найманців" було завдання спровокувати бійку з людьми, які прийшли на мітинг.

"Це були реальні гопники, причому деякі – під дією наркотичних засобів. Те, як вони себе нахабно поводили в присутності працівників міліції, навіть "Беркута", свідчить про те, що їхні дії координувала міліція", - пояснив Петренко.

Він переконаний, що якщо влада буде повністю використовувати надалі органи міліції у своїх протизаконних цілях, то українській громаді нічого не залишиться робити, як чинити громадський опір згідно з передбаченими Конституцією нормами.

"Але я цього не хотів би. Тому керівництво міліції повинно зробити відповідні висновки, покарати винних", - вважає опозиціонер.

Петренко підкреслив, що міліція повинна бути аполітичною. "Для того у відповідному законі написано, що співробітники правоохоронних органів не можуть бути членами відповідних партій. А зараз у нас міліція перетворилася на охоронний підрозділ однієї політичної сили – Партії регіонів", - заявив парламентар.

Експерт: життю Румуна загрожує небезпека

Зараз влада готова засудити максимум одну людину та публічно звинуватити в усьому опозицію. Щодо вирішення наслідків акцій 18 травня влада не думає. Про це сказав політолог Сергій Таран, пише Gazeta.ua.

"Я думаю, що далі влада доводитиме ситуацію до абсурду. Вже зараз чули достатньо оригінальні історії про те, що, мовляв, Турчинов управляв бронетранспортером, що це зробила опозиція. Якби бандити хоч трохи мали причетність до опозиції, то вони вже б сиділи у в'язниці", - висловив думку експерт.

Окрім того, на його переконання, "влада звинувачує опозицію, але нічого не робить для того, аби довести ситуацію до кінця".

"Очевидно, що це закінчиться тим, що Румуна максимум покарають пом'якшеними статтями, але разом з тим, я би дуже переживав за його здоров'я, бо він стає дуже небезпечним свідком, який справді знає, хто був замовником цих провокацій", - наголосив він. Водночас Таран зазначив, що все може закінчитися тим, що "буде зрозуміло, що влада готова піти на будь-яку неправду, аби не брати на себе відповідальності".

"Влада знову буде дискредитована в очах громадськості. Теоретично можливо, що можуть бути порушені справи проти опозиціонерів щодо подій із братками", - підкреслив політолог.

Окрім того, говорячи про акції протесту журналістів, то, на його думку, "вони можуть протестувати та будуть протестувати, але я не думаю, що влада буде йти на поступки журналістам. Максимум, що вона зробить – доведе справу Румуна до кінця. Можливо, цю людину засудять".

Також Таран наголосив, що "влада максимум на що готова – це засудити одну людину та публічно звинуватити в усьому опозицію". "Проте я не знаю жодної людини, яка би вірила у версію влади щодо подій 18 травня в Києві. Не лише серед опозиції", - резюмував він.

10 журналістів під час засідання Кабміну влаштували мовчазну акцію на знак протесту проти побиття їхніх колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя під час мітингів 18 травня, а також проти неадекватної реакції на ці події з боку влади. Секретаріат Кабміну позбавить акредитації журналістів - учасників акції на засіданні уряду 22 травня.

"Спільна справа": до 2015 року влада може наплодити тисячі "Румунів"

До наступних президентських виборів в Україні, які мають відбутись у 2015 році, бритоголових молодиків на кшталт Вадима Титушка ("Румун") можуть підготувати тисячі. Про це заявив координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

Активіст переконаний, що влада вже неприховано використовує бандитів, готуючи їх на базі міліцейських спортзалів. "Беззаконня так швидко зростає, що ті речі, які були важливі і свавільні місяць тому, сьогодні видаються вже дитячими. Влада не зупиняється. Вони йдуть далі і далі й уже неприховано насправді використовують бандитів, готують їх на базі міліцейських спортзалів", - зазначив Данилюк.

На його думку, саме тому необхідно якнайшвидше усунути від влади чинного президента Віктора Януковича.

"Тому той крок, який ми зараз зробили, був, на мій погляд, абсолютно правильним. Якщо ми цю владу не намагаємося скинути, свавілля, яке триває три роки і не припиняється, стає все більше і більше", - попередив громадський діяч.

"Що стосується 2015 року, то вони таких "Вадиків-Румунів" за два роки можуть підготувати сотні і тисячі. І тоді ніхто на вулиці не вийде", – додав Данилюк.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: спортивні друзі Румуна, вплив наркотиків, нардеп
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ