Пт, 2024-04-26, 17:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Травень » 2 » Спостерігачі ОБСЄ повинні мати доступ до всіх територій на Донбасі - ЄС
08:14
Спостерігачі ОБСЄ повинні мати доступ до всіх територій на Донбасі - ЄС
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

ЄС: Спостерігачі ОБСЄ повинні мати доступ до всіх територій на Донбасі

ЄС підтримує заклик до стійкого і всеохопного припинення вогню на Донбасі, а також очікує від РФ і підтримуваних нею сепаратистів, що міжнародним спостерігачам нададуть доступ до непідконтрольної уряду України території.

Європейський Союз очікує, що Росія і підтримувані нею збройні формування на Донбасі нададуть як Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, так і іншим міжнародним організаціям доступ до неконтрольованих урядом України районів, що особливо важливо в умовах пандемії COVID-19. Про це йдеться в коментарі офіційного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Пітера Стано, який у п'ятницю, 1 травня, поширила пресслужба ЄС.

"ЄС підтримує заклик до міцного і всеосяжного припинення вогню, що ще більш важливо для надання гуманітарної допомоги в умовах пандемії коронавірусу. Ми повторюємо наші очікування щодо того, що Росія і підтримувані нею збройні формування нададуть свободу пересування через лінію зіткнення в райони, не контрольовані державою", - заявив він.

Стано підкреслив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна мати можливість надавати достовірну інформацію про події на місцях у всьому регіоні Донбасу, як це передбачено в мінських угодах, і відповідно до її мандату. "Гуманітарні організації, зокрема Міжнародний комітет Червоного Хреста, також повинні мати доступ до всього регіону Донбасу, щоб надавати необхідну допомогу нужденним, і мати доступ до затриманих", - зазначив представник ЄС.

Підтримка мінських угод

При цьому Стано висловив упевненість в тому, що повне виконання мінських угод є "єдиним способом досягнення стійкого і мирного врегулювання конфлікту на Cході України". "Європейський Союз залишається непохитним у своїй твердій підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - запевнив він.

Тим часом глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель також підкреслив важливість мінських угод. "Уважно стежив за вчорашньою "нормандською" нарадою Франції, Німеччини, України та Росії.

Повна підтримка ЄС реалізації заходів, узгоджених на паризькому саміті 9 грудня 2019 року. Важливо продовжувати роботу з повного виконання мінських угод, включаючи стійке та всеоохопне припинення вогню. Це ще більш невідкладно, враховуючи епідемію COVID-19", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, що 30 травня міністри закордонних справ країн "нормандського формату" провели відеоконференцію, на якій, зокрема, обговорювали питання безпеки в зоні конфлікту на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 451 | Додав: adminA | Теги: ЄС, вся територія, спостерігачі ОБСЄ, доступ, донбас
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ