Чт, 2024-04-25, 13:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 17 » Справа Луценка не клеїться: "балбеси" прокурори шукають нових зачіпок
15:33
Справа Луценка не клеїться: "балбеси" прокурори шукають нових зачіпок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Суд у справі екс-міністра Юрія Луценка перенесено на 20 липня, на 8.15 ранку. Таке рішення ухвалила головуюча у справі суддя Ганна Медушевська, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Вона відхилила клопотання адвокатів Луценка про закриття справи та винесення обвинувального висновку, зазначивши, що таке клопотання передчасне.

Перед цим прокурори просили дати їм час для підготовки нових матеріалів справи. Суддя їхнє клопотання формально не розглядала, але суд перенесла.

Як повідомляє УНІАН, після оголошення цього рішення судді, звертаючись до прокурорів, Луценко сказав: "Вперед, балбеси, у вас три дні роботи".

Після завершення слухань прокурор Віктор Клименко заявив, що не погоджується з думкою захисту, що в справі відсутні докази провини Олега Павлєнова, Володимира Тарасенка і Луценка.

"Перехід суду до стадії доповнень викликав паніку у захисту, про що свідчать розбіжності позицій самого Луценка і його адвокатів, а також їхні необґрунтовані клопотання", - сказав він.

Водночас Клименко не зміг сказати, чи будуть викликатися у справі нові свідки.

"Принаймні, на сьогодні я не маю наміру заявляти клопотання про допит нових свідків", - сказав він.

Тим часом адвокати Луценка не виключають допиту у справі про отруєння Ющенка слідчого Олексія Донського.

"Він працює у слідчій групі і навіть був деякий час її керівником, в ЗМІ фігурує видана ним довідка, з якої вбачається, що були підстави для проведення оперативно-розшукової справи", - сказав адвокат.

Крім того, захист Луценка наполягатиме на залученні до матеріалів справи інструкції МВС, яка буде доказом невинуватості Луценка.

Також адвокат Олексій Баганець висловив здивування, чому досі не скасовані постанови апеляційного суду, згідно з якими відбувалося прослуховування за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

"Як можна звинувачувати Луценка, якщо постанови досі діють, і їх ніхто не скасував", - підсумував він.

Зазначимо, що вирок екс-міністру внутрішніх справ Луценку може бути винесено у найближчі дні. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на адвоката екс-міністра Ігоря Фоміна. "Відповідно до процедури залишилося допитати тільки Юрія Віталійовича, потім - дебати й вирок", - сказав він.

Луценку висунуто звинувачення за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння Ющенка. Один з епізодів справи екс-міністра було виокремлено в самостійну справу 21 січня 2012 року, який зараз розглядається у Печерському районному суді міста Києва.

Луценко своїми відмовками визнає свою провину, вважають прокурори

Державний обвинувач у справі проти екс-глави МВС України Юрія Луценка прокурор Віктор Клименко вважає, що підсудний своїми нечіткими відмовками визнає порушення закону, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заяви підсудного про те, що він не знав про справу Ющенка чи про те, що, перебуваючи на посаді міністра, не вивчав документів, або про те, що не стежив за датами, які на ці документи, за його словами, хтось ставив, говорять самі за себе. Я думаю, він чітко розуміє, де порушив закон, і такі його свідчення, як-от: "я не знаю", "я не бачив", "я не вивчав", "я в ЗМІ про Ющенка прочитав" - є тому підтвердженням", - зазначає Клименко.

За його словами, і Юрій Луценко, й адвокати не коментують справу по суті.

"Замість цього вони обрали тактику голосно кричати про несправедливість і замовний характер справи, маніпулюючи таким чином думкою журналістів і суспільства", - додав держобвинувач.

Він зазначив: "Ви ж розумієте, що доступ до матеріалів кримінальної справи мають лише учасники процесу. У цих матеріалах покроково і відповідно до вимог українського законодавства викладено всі обставини подій, які мали місце. Усвідомлюючи той факт, що прокурори не можуть собі дозволити давати коментарі пресі політичними гаслами, вони спритно озвучують власні нафантазовані версії обвинувачення. Однак після першого судового процесу вони мали зрозуміти, що суд враховує лише законні та обґрунтовані докази, а не політичні маніфести. Так чи інакше, суд має поставити крапку в цьому процесі своїм законним рішенням".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: Справа Луценка, зачіпок, балбеси прокурори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ