Пт, 2024-04-26, 03:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 16 » Спрощена система оподаткування. Перше читання
18:29
Спрощена система оподаткування. Перше читання
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила за основу урядовий законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва)" №8521. За перше читання законопроекту проголосували 16 червня 258 народних депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

Урядовий законопроект №8521 передбачає розподіл фізичних осіб-підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування, на три категорії залежно від залучення найнятих робітників, обсягу доходу.

Окрім того, уряд пропонує прив'язати ставку єдиного податку до рівня мінімальної заробітної плати (м.з.п.): для доходів до 150 м.з.п. максимальна ставка 10% м.з.п.; для доходів до 1 тис м.з.п. максимальна ставка 20% м.з.п.

Водночас для фізичних осіб з розміром доходу до 2 тис м.з.п. встановлюється процентна ставка податку (3% від доходу за умови сплати ПДВ, 5% від доходу - без сплати ПДВ).

Окрім того, документом передбачено зобов'язати "спрощенців" реєструватися платниками податку на додану вартість (ПДВ) у разі надання послуг таким платникам.

У даний час щодо спрощеної системи оподаткування до внесення відповідних змін до Податкового кодексу, що набув чинності з 1 січня 2011 року, продовжує діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва" № 727/98 від 3 липня 1998 року.

Крім того, з 1 квітня 2011 року набув чинності р.3 Податкового кодексу, що регулює оподаткування прибутку підприємств. Зокрема, запроваджено заборону юрособам відносити закупівлі товарів і послуг у "спрощенців"-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкту оподаткування на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.

Раніше повідомлялося, що уряд подав у Верховну Раду законопроект про реформу спрощеної системи оподаткування, що враховує майже всі побажання підприємців. Вже з 1 липня бізнесу, який платить єдиний податок, буде дозволено реєструватися платником ПДВ, а великим підприємствам - зараховувати на валові витрати ті, що пішли на придбання у "єдинщиків" товарів, робіт і послуг.

Уперше в опозиції практично немає зауважень до урядового законопроекту. За словами заступника голови комітету промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенії Ляпіної ("Наша Україна - Народна самооборона"), опозиціонери навіть готові його підтримати.

"Пам'ятаючи, чим це може закінчитися, документ краще не допрацьовувати в комітеті, а приймати як є. А то я побоююся сценарію, коли такий "хороший" Кабмін подав у Раду законопроект, а депутати його переробили", - каже Ляпіна.

Підприємці називають поданий законопроект перемогою, хоча до нього можуть виникнути питання - наприклад, з приводу переліку видів діяльності, за яких можна платити єдиний податок. За словами заступника голови Всеукраїнського об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця" Віталія Андреєва, бізнес хотів би більшого: стимулювання розвитку підприємництва, запровадження податкових канікул на певний термін і зниження ставки ЄСВ.

Як відомо, 1 квітня набув чинності в повному обсязі новий Податковий кодекс. Головними змінами стали зменшення податку на прибуток для великих підприємств, запровадження податкових канікул для новостворених компаній, і поява цілої низки проблем у "спрощенців".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 932 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ