Пт, 2024-04-19, 15:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Грудень » 23 » Спирт проти бактерій та вірусів
14:56
Спирт проти бактерій та вірусів
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Спирт проти бактерій та вірусів

спирт

Живучи у вік смартфонів та інтернету ми звикли, що для розв'язання складних проблем потрібні складні пристрої. Телевізор не буде працювати без спеціальної антени. Щоб зняти гроші з рахунку, потрібен цілий банкомат з клавіатурою та дисплеєм. Ви здивуєтесь, але ще залишилась одна галузь, в якій по цей час найкраще працюють прості рішення. Де не потрібно застосовувати складні пристрої, що потребують ще й дорогих розхідних матеріалів.

Для того, щоб знезаразити шкіру рук чи поверхню, достатньо обробити їх етиловим спиртом. Попри весь науково-технічний прогрес, людство досі не винайшло більш ефективної, дешевої та зручної речовини для антисептичної обробки чи дезінфекції ніж етанол.

Чому спирт працює

Дуже просто − етанол руйнує оболонки вірусів чи бактерій. Робить це настільки ефективно, що при приготуванні антисептику вам навіть треба трішки послабити його дію. Чистий етанол, зі стандартною міцністю у 96,3%, "прошиває" оболонку бактерії, як куля. Мікроорганізм може після цього відновити цілісність, "загоїти рани". Тому в антисептиках спирт розбавляють до міцності приблизно у 80%.

З вірусами руйнація відбувається ще простіше. Їх оболонка здебільшого складається з ліпідів. Тобто, з жирів. Візьміть трішки спирту чи навіть горілки та налийте її на жирну поверхню. Ви побачите, як етанол діє на жир. Тому, наприклад, перед склеюванням поверхонь їх радять обробити спиртом. Цей процес так й називається − "знежирення". Те, що ви бачите на макрорівні, відбувається й на мікрорівні. Віруси ніби розчиняються під дією етанолу, повністю втрачаючи свої шкідливі властивості.

Ось тому, щоб знезаразити шкіру чи поверхню, достатньо лиш обробити їх спиртом.

Як власноруч зробити антисептик з етилового спирту

Оптимальний рецепт розробили та протестували фахівці з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вони пропонують на 0,8333 л спирту брати 0,1105 л води, 0,0417 л перекису водню та 0,0145 л гліцерину. Ось, для чого потрібен кожен з цих компонентів.

Про воду ми вже розповідали. Спирт потрібно розбавити, щоб підвищити ефективність проти бактерій. Найдешевший спосіб зробити це − додати води. Краще, звичайно брати дистильовану. Але якщо такої не має під рукою, то можна взяти просто чисту чи кип'ячену.

Наступний, по важливості, компонент − це гліцерин. Підійде й харчовий, й медичний. Він буде зволожувати шкіру. Адже спирт швидко випаровується. Слідом за ним зникає волога. Верхній шар нашої шкіри складається з мертвих клітин. Якщо їх не зволожувати, поверхня швидко розтріскається й на руках з'являться рани. Але якщо в розчині присутній гліцерин, то цього не відбудеться. Він допоможе зволожити шкіру та захистить її від розтріскування.

Ну й, звичайно, перекис водню. Його присутність в антисептичному розчині потрібна, щоб гарантовано знищити ті мікроорганізми та їх спори, з якими погано порається етанол. Таких є небагато, але вони існують. Якщо ви додасте до антисептика перекис водню, то жоден мікроорганізм від вас не сховається й не втече.

Пам'ятайте, що після нанесення розчину на шкіру, йому потрібно дати хоча б 1 хвилину часу для того, щоб подіяти.

Джерело - https://spirt-opt.site/uk/

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 668 | Додав: abel | Теги: Спирт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ