Сб, 2024-04-20, 00:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 15 » СРСР у війні з Фінляндією хотів виправити помилки 1917 року, - вважає Путін
12:34
СРСР у війні з Фінляндією хотів виправити помилки 1917 року, - вважає Путін
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Президент РФ Володимир Путін вважає, що Радянський Союз, почавши у 1939 році війну з Фінляндією, намагався виправити допущені під час революції прорахунки. Розмова про радянсько-фінську війну 1939-1940 років зайшла на зустрічі президента РФ з членами відтвореного Військово-історичного товариства і пошукових загонів, пише РІА "Новости".

Один з учасників бесіди запропонував створити меморіали, щоб "відзначити загибель цих людей, так чи інакше загиблих за нашу країну". "Ось ці слова зайві. "Так чи інакше" - так не треба говорити. Це люди, які виконували військовий обов’язок", - заперечив йому Путін.

"При найпобіжнішому аналізі можна зробити висновок про те, що все-таки державний кордон (з Фінляндією) був за 17-20 кілометрів від Петербурга - це, загалом і в цілому, досить велика загроза для п'ятимільйонного міста. Думаю, що більшовики того часу намагалися виправити історичні помилки, яких вони наробили в 1917 році. Після того, як скористалися збройною підтримкою з боку фінських збройних формувань, що входили тоді до Російської армії і підтримали, як відомо, в значній мірі і мали вплив на результат Жовтневого повстання, перевороту. Потім схаменулися - кордон поруч. Домовитися вже не змогли і пішли на цю війну", - сказав Путін. За його словами, перші місяці цієї війни були "кривавими і малоефективними з нашого боку".

"Потім все стало на свої місця. Через кілька місяців безрезультатних боїв, досить кровопролитних, перебудувалися, почали діяти по-іншому. Зосередивши значні сили, засоби. Стало ясно, що силами тільки одного Ленінградського військового округу цю війну не виграти, і почали діяти по-іншому. І вже інша сторона відчула на собі всю міць російської, радянської тоді, держави", - додав він.

Зазначимо, що 5 лютого головнокомандувач Швеції заявив: у разі нападу Росії країна не витримає і тижня.

Довідка

Радянсько-фінська війна 1939-1940 років (Фінська кампанія, фін. Talvisota - Зимова війна) - збройний конфлікт між СРСР і Фінляндією в період з 30 листопада 1939 року по 13 березня 1940 року. Війна завершилася підписанням Московського мирного договору. У складі СРСР опинилося 11% території Фінляндії з другим за величиною містом Виборгом. 430 тис фінських жителів втратили свої будинки і переселилися вглиб Фінляндії, створивши низку соціальних проблем.

На думку ряду істориків, ця наступальна операція СРСР проти Фінляндії належить до Другої світової війни. У радянській і російській історіографії ця війна розглядається як окремий двосторонній локальний конфлікт, який не є частиною Другої світової війни, так само як і неоголошена війна на Халхін-Голі. Оголошення війни призвело до того, що в грудні 1939 року СРСР як військового агресора виключили з Ліги Націй.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: Путін, Війна, Фінляндія, СРСР, помилки 1917 року
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ