Сб, 2024-04-20, 00:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 10 » США і європейські ліберали вже на Майдані
17:31
США і європейські ліберали вже на Майдані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

14.30. Київські студенти проведуть біля Міністерства внутрішніх справ флеш-моб на знак солідарності з молодими українцями, які постраждали під час розгону Євромайдану. Про це організатори акції студентської солідарності оголосили сьогодні в Києві біля пам`ятника Тарасові Шевченку, виступаючи перед студентами, передає УНІАН.

За словами організаторів, суть акції полягає в тому, що після прибуття до будівлі МВС студенти за командою мовчки присядуть та затулять роти обома долонями, а потім на слово "Беркут" підскочать і почнуть вигукувати "Студентська солідарність".

На даний час колона у складі близько 200 студентів, які несуть державні прапори, вирушила через Бесарабську площу до будівлі МВС. Час від часу студенти вигукують "Слава Україні! Героям Слава!" та "Я гризу граніт науки! Не ламайте мені руки".

13.50. Силового варіанту звільнення центру столиці та будівлі Київської міськдержадміністрації бути не може. Про це голова КМДА Олександр Попов у прямому ефірі на телеканалі "Київ".

"Моя позиція принципова: жодних силових варіантів вирішення конфліктів у нас в принципі не має бути. Хто б це не хотів спровокувати. Буде цивілізований демократичний діалог: як відповідно до закону і з урахуванням пропозицій та позиції кожної зі сторін забезпечувати нормальну життєдіяльність міста і права людей. Але для того щоб діалог розпочався, ситуацію потрібно повернути до законодавчого поля", – наголосив Попов.

13.00. На київський Майдан Незалежності прибула помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд. Вона має намір допомогти врегулювати політичну кризу в Україні. У Будинку профспілок вона проводить зустріч з лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, лідером УДАРу Віталієм Кличко, лідером "Свободи" Олегом Тягнибоком, а також з Петром Порошенком та Юрієм Луценком. Перед початком зустрічі Нуланд відмовилася від спілкування із пресою, передає 5-й канал.

12.50. Представники Альянсу лібералів і демократів в Європарламенті обіцяють постійно перебувати на Майдані Незалежності задля підтримки мирної проєвропейської демонстрації. Про це заявив Гі Верховстат, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні гарантувати візити членів нашої політичної партії на ротаційній основі в Київ, щоб підтримати мирні демонстрації", - сказав він. Верховстат констатував, що нинішня проєвропейська демонстрація в Україні стала "найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії ЄС".

12.45. Станції київського метрополітену "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" поновили свою роботу.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: США і європейські ліберали, на Майдані#Євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ