Сб, 2024-04-20, 10:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 6 » США і Ізраїль готують безпрецедентні навчання ППО і ПРО
10:53
США і Ізраїль готують безпрецедентні навчання ППО і ПРО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Ізраїльські й американські військові найближчим часом проведуть масштабні навчання своїх військ ППО і ПРО. У Міноборони Ізраїлю запевняють, що навчання були заплановані давно і не пов'язані із загостренням ситуації на Близькому Сході, зокрема, у відносинах Ірану зі світовою спільнотою, повідомляє NEWSru.co.il.

Навчання під назвою Austere Challenge-12 ("Суворий виклик - 12") покликані підвищити рівень координації дій ізраїльських і американських збройних сил. Обидві сторони кажуть, що маневри стануть наймасштабнішими в історії військової співпраці двох держав - в них візьмуть участь по кілька тисяч військовослужбовців з кожної сторони. Точна дата навчань не називається, за деякими даними, маневри почнуться протягом декількох тижнів. У ході навчань буде відпрацьовуватися захист від ракетних обстрілів.

Слід зазначити, що вперше про проведення навчань було оголошено ще 21 грудня, але тоді повідомлялося, що маневри відбудуться навесні. Ізраїльське військове командування офіційно не підтверджує інформацію про те, що зміни в планах пов'язані з маневрами кораблів іранських ВМС, які нещодавно завершилися.

У ході 10-денних навчань в Ормузькій протоці іранські кораблі успішно запустили дві крилаті ракети "Гадер" власної розробки, здатні вражати цілі в радіусі 200 кілометрів. Крім демонстрації військової техніки Іран "прогнав" з Перської затоки авіаносець ВМС США John C. Stennis, на борту якого знаходяться бомбардувальники, літаки радіоелектронної боротьби, протичовнові вертольоти і екіпаж, чисельністю більше п'яти тисяч чоловік. Іранське військове командування тоді заявило, що не бажає більше бачити американський корабель поблизу своєї території. А якщо авіаносець спробує повернутися, Іран пригрозив перекрити Ормузську протоку.

Ці дії Ірану стали безпосередньою причиною перенесення дати проведення спільних навчань Ізраїлю і США, упевнені військові експерти. Зокрема, Мартін Ван Кревельд з Єврейського університету Єрусалиму зазначає, що спільні маневри - це очевидна спроба чинити психологічний тиск на Іран. "Підготовка до відбиття можливої атаки не може вестися від нагоди до нагоди. Це те, що повинно постійно удосконалюватися, відпрацьовуватися. Крім того, це демонстрація Тегерану готовності Ізраїлю і США до контратаки", - цитує експерта Ynetnews.

У рамках майбутніх навчань може початися другий етап випробувань системи протиракетної оборони "Хец-3". Батареї "Хец-3" покликані стати верхнім "шаром" багатоярусної системи ізраїльських ПРО. Вони зможуть знищувати випущені по території, яка захищається, балістичні ракети поза атмосферою на значно більш ранньому етапі, ніж це здатні робити протиракети "Хец-2". Роботи над проектом останнім часом були значно прискорені, і ракета повинна стати на бойове чергування вже до весни 2013 року.

Попередні масштабні спільні навчання пройшли в Ізраїлі восени 2009 року, нагадує ИТАР-ТАСС. Тоді в рамках маневрів "Ялівцева кобра-9" крім ізраїльських сил ППО і ВПС в них взяли участь понад тисячу американських військовослужбовців, які обслуговували тимчасово розгорнуті на території Ізраїлю батареї ПРО. Крім того були задіяні 15 кораблів ВМС США. Тоді відпрацьовувалися дії на випадок масованих обстрілів з боку Ірану, Сирії, Лівану і сектора Газа. Основна увага приділялася взаємодії між морською системою перехоплення балістичних ракет Aegis, мобільним наземним комплексом для заатмосферних знищення боєголовок THAAD і батареями наземних систем ПРО Patriot-3 і "Хец-2".

Як заявив раніше Тегеран, іранські військові можуть перекрити Ормузську протоку в разі введення Заходом ембарго на закупівлю іранської нафти. США у відповідь заявили, що не допустять перекриття найважливішого морського шляху, по якому проходить до 40% світового імпорту нафти і нафтопродуктів, і застосують для цього всі необхідні засоби.

За словами капітана авіаносця Крейга Фоллера, авіаносець разом з бойовими кораблями супроводу був виведений з Перської затоки через Ормузську протоку не для демонстрації сили, а в зв'язку з тим, що 18 грудня його літаки припинили надавати підтримку американським сухопутним військам, які вивели з Іраку.

В даний час авіаносець John C. Stennis знаходиться у північній частині Аравійського моря, надаючи авіаційну підтримку військам НАТО в Афганістані.

Повертатися в Перську затоку, якщо Пентагоном не буде ухвалено відповідне спеціальне рішення, авіаносець не буде. Після виконання своїх завдань він повинен буде прямувати на базу на території США, а його змінить інший авіаносець.

При цьому джерела також відзначають, що у зв'язку з ускладненням ситуації біля берегів Ірану авіаносцю повертатися в Перську затоку не слід, оскільки він буде вразливий для ракет, раніше випробуваних іранськими військовими.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: Ізраїльські й американські військов
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ