Пн, 2024-04-29, 04:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 11 » США можуть ввести санкції проти України через інтернет-піратів
17:00
США можуть ввести санкції проти України через інтернет-піратів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зв`язку з високим рівнем інтернет-піратства в Україні Міжнародний альянс інтелектуальної власності (International Intellectual Property Alliance – IIPA) звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з нашої країни преференції безмитного ввезення окремих груп товарів, повідомляє "Киевский телеграф".

Рішення Торгової палати США залежатиме, зокрема, від того, чи потрапить Україна у список особливої уваги, який буде опубліковано в середині лютого цього року. Водночас, за даними "Агентства інтернет-прав", Україну попередньо внесено до цього списку.

У 2006 році зняття з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів обійшлося в 75 млн. доларів. Цього року сума може зрости ще на 39 млн. доларів.

Торік Україна вже була в списку особливої уваги Альянсу, але тоді Торгова палата США не вжила жодних санкцій. На думку представника IIPA Еріка Шварца, ризик втратити преференції безмитного ввезення набагато вищий.

"Рівень піратства в Україні надзвичайно високий, найвищий у Європі, і закривати на це очі більше немає можливості. Зараз міжнародні зусилля спрямовані на зниження кількості контрафактної продукції (слухання з ратифікації ACTA, SOPA, PIPA) у світовій економіці, і Україна або включається в цей процес або проти неї висуваються торговельні санкції", – сказав Шварц.

Основною перешкодою для ефективної боротьби проти інтернет-піратства є закон про телекомунікації, де йдеться, що інтернет-провайдери "не несуть відповідальності за зміст інформації, яків передають через свої мережі", йдеться в публікації.

На початку лютого у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що забороняє правоохоронним органам вилучати спірний контент з інтернет-сайтів і припиняти їх роботу без відповідного рішення суду.

У січні засновник і глава Facebook Марк Цукерберг виступив на своїй сторінці в соцмережі проти розглянутих в США антипіратських законопроектів SOPA (Stop Online Piracy Act) і Protect IP Act (PIPA).

Законопроект SOPA, який лобіюють найбільші американські правовласники, передбачає, зокрема, відключати за рішенням суду будь-який інтернет-ресурс, що поширює неліцензійний контент, навіть якщо власник сервісу не причетний до розміщення цього контенту.

А минулого року Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA), що об'єднує сім найбільших асоціацій американських виробників контенту, у своєму щорічному звіті рекомендував Торговельній палаті США долучити Україну до пріоритетного "списку 301" - щорічного рейтингу країн за рівнем захисту прав інтелектуальної власності.

Зазначимо, що 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ЕХ.ua і порушила справу за порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більш як 6000 терабайт.

На закриття найбільшого українського файлообмінника інтернет-громадськість відреагувала негайно. У той же день через DDoS-атаки перестав працювати офіційний сайт МВС, який урядові фахівці не можуть "підняти" досі. Пізніше в результаті атак перестали працювати офіційні сайти президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Нацбанку, а також Партії регіонів.

Зі змінним успіхом роботу цих сайтів відновили. "Регіонали" відреагували на хакерські атаки скаргами в СБУ і Генпрокуратуру.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: США можуть ввести санкції проти Укр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ