Нд, 2024-05-05, 05:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 1 » США не розуміє того, що представляє собою опозиція Сирії - Клінтон
11:01
США не розуміє того, що представляє собою опозиція Сирії - Клінтон
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У США досі немає твердого розуміння того, що представляє собою опозиція Сирії. Це визнала держсекретар США Хіларі Клінтон.

Виступаючи на слуханнях в одному з підкомітетів Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США, вона провела паралелі між недавньою ситуацією в Лівії і положенням в Сирії і порівняла опозиційні сили цих двох країн, передає ИТАР-ТАСС.

При цьому шеф американської дипломатії відмітила, що Вашингтону "на цьому етапі неясно", чим насправді являється сирійська опозиція.

"У Лівії опозиція тримала під контролем (визначену) територію, утримувала Бенгазі. У неї була особа - люди, які йшли на дипломатичну взаємодію (із зовнішнім світом), і бійці. Ми насправді могли зустрічатися з ними, розглядати їх, ставити їм гострі питання.

А коли Айман аз-Завахірі з "Аль-Каїди" виступає на підтримку сирійської опозиції, слід поставити собі питання про того, кого ми озброюємо, якщо приймаємо рішення про постачання зброї, як ми перекидатимемо цю зброю, яку користь автоматична зброя дасть проти артилерії і танків", - заявила Клінтон.

Вона також підкреслила, що армія Лівії була непорівнянна зі збройними силами Сирії. Лівія, по суті, "навіть не мала армії", колишній уряд в Тріполі мав в розпорядженні "іррегулярні формування", які знаходилися "під командуванням синів" Муаммара Каддафі і його "близьких помічників", сказала глава зовнішньополітичного відомства США.

Між тим, вказала вона, у Сирії є "переконлива армія", "одна з добре оснащених систем протиповітряної оборони у світі", стверджувала Клінтон.

Урядові війська Сирії увійшли у Хомс

Війська президента Сирії Башара Асада в середу узяли штурмом оплот сирійської опозиції місто Хомс, повідомив арабський телеканал "Аль-Арабія".

Захопленню Хомса передував масований артилерійський обстріл районів міста, зокрема, Баб Амра, де сконцентровані сили озброєної опозиції. В ході обстрілу, за даними телеканалу, загинули 104 людини.

Нині в різних районах Хомса йде зачистка, урядові війська перевіряють будівлі, підвали, ведуть пошук бойовиків, зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

ЗМІ: Сирійська армія затримала французьких військових у Хомсі

Сирійська армія під час операції в місті Хомс затримала французьких військових.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, під час допиту вони сказали, що потрапили в полон до бойовиків. Але про конкретні цілі перебування в Сирії французи не повідомляли.

Ні Дамаск, ні Париж поки не коментували цю інформацію.

Між тим, опозиціонери з Вільної армії Сирії стверджують, що Франція і США постачають їм зброю і засоби ППО. Більше того, можливість таких поставок у майбутньому не виключають і в Лізі арабських країн, про що заявив генеральний секретар організації Набіль аль-Арабі.

МЗС Сирії розкритикував цю заяву, розцінивши її як агресивне втручання в справи республіки. "Будь-яка сторона, яка виступає з такими пропозиціями, повинна нести відповідальність за кровопролиття в Сирії. Ми закликаємо наших побратимів з Катару, Саудівської Аравії та інших арабських країн до співпраці, щоб підштовхнути опозицію до діалогу", - говорить офіційний представник відомства.

Зазначимо, Росія та Іран надали владі Сирії військову допомогу, яку Дамаск використовує проти опозиції, заявила офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд. "Саме Китай, Росія та Іран служать захисниками режиму Асада", - сказала Нуланд, слова якої наводить у середу посольство США в Москві.

За даними правозахисників, з початку лютого в ході збройних сутичок у Хомсі загинули сотні людей. Всього, за даними ООН, більш ніж 7,5 тисячі людей загинули з березня минулого року, коли сили безпеки країни почали жорстко придушувати акції протесту.

Влада Сирії обмежила доступ в країну іноземних журналістів, тому отримати точну інформацію про події і кількості жертв не є можливим.

На початку січня президент Сирії Асад заявив, що законодавці країни підготували низку законопроектів, які передбачають реформи соціальних і політичних інститутів. Пізніше Асад призначив референдум щодо нової конституції, але у відставку подавати не збирається.

4 лютого Росія і Китай наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії, що викликало хвилю обурення з боку Заходу.

16 лютого Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію, засудивши владу Сирії за військові дії проти збройної опозиції і загибель мирних громадян, а також підтримавши заклик Ліги арабських держав до відставки сирійського лідера Башара Асада. Проти резолюції виступили Росія та Китай.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: США, Клінтон, що представляє собою опозиція Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ