Сб, 2024-04-20, 14:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 1 » США підтримали Україну і готові запровадити проти Росії нові санкції
14:49
США підтримали Україну і готові запровадити проти Росії нові санкції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Росія досі не зробила необхідних кроків для деескалації ситуації на сході України. Про це заявила представник Держдепу США Джен Псакі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Росія досі не зробила низки кроків, до яких її закликали США і президент (України) Петро Порошенко", - заявила Псакі.

При цьому представник Держдепу зазначила, що раніше Москва вжила ряд "позитивних заходів", спрямованих на стабілізацію ситуації в Україні, однак, на її думку, їх недостатньо для врегулювання української кризи.

"Досі надходить інформація про присутність (на сході України) бойовиків з Росії, про те, що підтримувані Росією сепаратисти здійснюють атаки на позиції українських військових, на кордоні з Україною досі розміщено (російські) війська, а також про те, що в Україні, як і раніше, перебувають озброєні бойовики, що становлять загрозу для українців", - заявила представниця Держдепу.

США спільно зі своїми союзниками, як і раніше, готові запровадити додаткові санкції щодо Росії, зокрема і секторальні, в тому випадку, якщо "цього вимагатимуть обставини", заявила Псакі.

Водночас вона не повідомила, коли саме можуть бути вжиті нові обмежувальні заходи.

Також, коментуючи питання про можливе продовження на сході України режиму тимчасового припинення вогню, Псакі зазначила: це питання є прерогативою української влади, зазначивши при цьому, що Вашингтон готовий "підтримати будь-яке рішення Києва".

Як підкреслила Псакі, на думку США, українська влада виконувала умови цього режиму.

Окрім того, Псакі заявила, що США підтримають будь-яке рішення України щодо подальших дій в зоні АТО, хоч яким би воно було.

Як повідомила у своєму Facebook журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе, "Псакі заявила, що США підтримають будь-яке рішення українського уряду щодо продовження АТО".

За словами Псакі, саме українська сторона виступила ініціатором перемир'я, яке, однак, підтримувані Росією сепаратисти відмовилися дотримуватися.

Також речниця Держдепу США заявила, що "у них є численні повідомлення про атаки бойовиків на укріплення українських військ", і закликала Росію вжити всіх очікуваних від неї кроків задля деескалації конфлікту.

У Пентагоні заявили, що Росія збільшує присутність своїх військ на кордоні з Україною та не бачать за позитивними заявами реальної деескалації конфлікту. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на заяву командувача силами НАТО в Європі Філіпа Брідлава.

Командувач НАТО заявив, що у світлі агресивної поведінки Росії в Україні Альянс готовий захищати своїх європейських партнерів. При цьому генерал практично визнав, що саме Росія не лише підтримує сепаратистів, а й за допомогою своїх військових воює в Україні.

"Факти говорять самі за себе – ми чуємо гарну риторику про перемир'я, але ми спостерігаємо продовження конфлікту, підтримку конфлікту зі сходу через кордон. І поки ми не побачимо зміни ситуації на місці, ми маємо бути дуже уважними", - зазначив Брідлав.

Також він заявив, що зараз США спостерігають на східних кордонах України "понад 7 батальйонів російських військовослужбовців та велику кількість малих оперативних груп, і це не допомагає вирішенню ситуації".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі і продовжив АТО. Текст звернення оприлюднено на сайті глави держави.

Рада ЄС обговорить виконання РФ вимог по деескалації конфлікту на сході України

Рада ЄС на рівні послів сьогодні, 1 липня, оцінить виконання Росією чотирьох вимог Євросоюзу з деескалації ситуації на сході України. Про це заявила Майя Косьянчич, прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Рада ЄС приступає до оцінки обстановки. Я очікую, що перші крок буде зроблено сьогодні на засіданні на рівні постійних представників (28 країн ЄС у Брюсселі). Паралельно будуть продовжені зусилля з деескалації конфлікту", - заявила Косьянчич.

Нагадаємо, саміт країн ЄС 27 червня дав Росії термін до 30 червня для конкретних кроків з деескалації конфлікту в Україні. Після підписання угоди про асоціацію з Україною саміт сформулював чотири вимоги до Росії, пообіцявши, що в разі їх невиконання до кінця дня 30 червня буде розглянуто можливість введення нових санкцій.

ЄС зажадав, по-перше, створити "механізм моніторингу дотримання режиму припинення вогню і ефективного контролю кордону під наглядом місії ОБСЄ", по-друге, повернути українським прикордонникам пункти "Ізварине", "Должанський", "Червонопартизанськ", по-третє, "звільнити всіх заручників, включаючи спостерігачів ОБСЄ ", і, по-четверте, запустити "всеосяжні переговори для впровадження в життя мирного плану Петра Порошенка".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1132 | Додав: admin | Теги: сша Україн, нові санкції, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ