Пт, 2024-03-29, 07:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » США прослуховували телефони 35 світових лідерів
12:06
США прослуховували телефони 35 світових лідерів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Агентство національної безпеки США (АНБ) прослуховувало телефонні переговори 35 світових лідерів, повідомляє 24 жовтня Lenta.Ru з посиланням на The Guardian з посиланням на секретні документи, отримані від Едварда Сноудена.

Телефонні номери 35 світових лідерів передав АНБ неназваний високопоставлений американський чиновник у складі списку з 200 номерів. Ці телефони були негайно поставлені на прослуховування, повідомляє видання. Імена керівників держав, чиї телефони прослуховувалися, не називаються.

Службова записка АНБ, що потрапила в розпорядження The Guardian, датується 2006 роком. У ній йдеться про те, що "клієнти" агентства, під якими маються на увазі Білий дім, Держдепартамент США, Пентагон й інші американські держустанови, повинні ділитися своїми списками контактів з Управлінням радіорозвідки АНБ (Signals Intelligence Directorate, SID). Випадок з передачею 200 телефонних номерів наводиться в документі як вдалий приклад такої співпраці. Водночас, повідомляє The Guardian, автори документа визнають невисоку цінність даних, отриманих у роботі з цим списком.

Про реакцію представників АНБ або уряду США на публікацію поки що не повідомляється.

Раніше, 24 жовтня стало відомо, що посол США в Німеччині викликаний до місцевого МЗС через підозри у прослуховуванні мобільного телефону канцлера Ангели Меркель американськими спецслужбами. Інформація про стеження за Меркель з'явилася в німецькій газеті Der Spiegel, яка раніше повідомляла, що АНБ отримало доступ до пошти президента Мексики. 23 жовтня президент США Барак Обама у телефонній розмові запевнив Меркель, що її телефон не прослуховується.

Тим часом в італійській пресі з'явилися повідомлення, що АНБ і Британський центр урядового зв'язку (GCHQ) відстежували внутрішню комунікацію уряду і військових відомств Італії, а також прослуховували телефонні розмови пересічних громадян Італії. Кількома днями раніше стало відомо про масове стеження за французькими громадянами.

Колишній співробітник АНБ і ЦРУ Едвард Сноуден у червні 2013 року передав журналістам The Guardian і The Washington Post секретні документи, в яких повідомлялося про стеження американських спецслужб за іноземними громадянами та інтернет-користувачами. У липні Сноуден, обвинувачений в США у розголошенні державної таємниці, отримав тимчасовий притулок у Росії.

Німеччина і Франція обговорять зі США проблему електронного стеження

На саміті ЄС у Брюсселі Німеччина і Франція оголосили, що до кінця року проведуть консультації з США з метою врегулювання кризи навколо електронного стеження Вашингтона за країнами Європи. Берлін і Париж також запросили до участі в цих переговорах "всі зацікавлені країни співтовариства", повідомив президент ЄС Герман ван Ромпей.

"Партнерство Європи та США має ключовий і стратегічний характер, але воно має ґрунтуватися на взаємній довірі, повазі і транспарентності", - сказав він, оголосивши також про рішення саміту створити робочу групу для всебічного обговорення з США угоди про захист персональних даних в інформаційному просторі, передає Вести.Ru.

Тим часом, американська The Washington Post пише, що колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден забрав із собою десятки тисяч документів, що стосуються, зокрема, програм збору розвідувальної інформації про такі країни, як Росія, Іран і Китай. Видання при цьому посилається на представників адміністрації США.

За даними газети, американські офіційні особи попередили іноземні спецслужби низки держав про те, що в розпорядженні Сноудена опинилися матеріали, що проливають світло на їхнє "таємне співробітництво зі Сполученими Штатами". У разі оприлюднення тих документів, пише The Washington Post, розвідувальні операції, в яких разом зі США задіяні інші країни, можуть опинитися під загрозою.

Нові сенсаційні дані опублікувала і британська The Guardian: за даними газети, Агентство національної безпеки США відстежувало телефонні переговори 35 світових лідерів. Їхніх імен, щоправда, не називають.

Відомо, що агентство заохочувало американських чиновників, щоб ті надавали їм контактні дані зарубіжних політиків. Причому один такий чиновник "злив" спецслужбам аж 200 номерів, серед яких були і дані глав держав. Залишається тільки здогадуватися, в якому становищі тепер опиняться Штати, коли імена лідерів, які перебували під ковпаком, буде розкрито.

Італія планує провести власне розслідування за фактом можливого шпигунства США

Влада Італії має намір провести власне розслідування і з'ясувати, чи справді американські спецслужби здійснювали стеження за керівництвом країни, повідомляє РБК з посиланням на Rai News 24.

"Безумовно, ми проведемо всю необхідну перевірку, але ми хочемо знати правду. Діяльність подібного роду є неприйнятною", - заявив прем'єр- міністр Італії Енріко Летта.

Раніше повідомлялося, що американське Агентство національної безпеки разом з представниками спецслужб Великобританії шпигувало, прослуховуючи телефони і переглядаючи електронну пошту не тільки звичайних італійців, а й керівництва країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 896 | Додав: adminA | Теги: телефони 35 світових лідерів, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ