Пт, 2024-04-19, 12:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 1 » США розширили санкції проти Ірану
09:22
США розширили санкції проти Ірану
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
США знову розширили перелік санкцій щодо іранського енергетичного сектору та фінансових компаній, що проводять платежі на адресу Ірану, сказано в заяві прес-служби Білого дому.

"Сьогодні США оголошують про два нових кроки, що посилять тиск на уряд Ірану та його ізоляцію у зв'язку з тим, що він і далі не виконує міжнародних зобов'язань. По-перше, я підписав указ про введення нових санкцій щодо компаній іранського енергетичного і нафтохімічного сектора... По-друге, ми зробили серйозні кроки для притягнення до відповідальності тих фінансових інститутів, які здійснюють грошові перекази на адресу банків, пов'язаних з Іраном", - наводяться в прес-релізі слова президента США Барака Обами.

За заявою президента, санкції посилено задля того, щоб запобігти створенню Іраном механізмів для отримання прибутку від постачань нафти і скорочення обсягів продажу іранських енергоносіїв, передає РИА "Новости".

"Нові санкції будуть застосовуватися проти всіх приватних і юридичних осіб, які раніше могли їх уникнути. Під санкції підпадають усі, хто надає матеріальну підтримку Національній іранській нафтовій компанії, компанії Naftiran Intertrade і Центробанку Ірану або купує американські грошові знаки або цінні метали для уряду Ірану", - сказано у прес-релізі.

Указом президента США Мінфін країни у вівторок також запроваджує санкції до банків Kunlun у Китаї, Elaf Islamic в Іраку, розширюючи вже наявний санкційний перелік фінорганізацій.

"Ці банки забезпечували багатомільйонні доларові транзакції від імені іранських банків, які мають зв'язки з іранським урядом", - наголошується в повідомленні.

США і низка інших країн Заходу підозрюють Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма спрямована тільки на задоволення потреб країни в електроенергії.

Вашингтон періодично накладає санкції на Іран, проте вони є односторонніми. В даний час Конгрес розглядає законопроект про запровадження власного чергового пакету санкцій щодо Ірану. Як очікується, цей законопроект буде ухвалено до кінця тижня.

До речі, 13 липня Міністерство фінансів і Держдепартамент США теж запровадили санкції проти низки державних компаній Ірану. Нові обмеження торкнулися 11 іранських компаній і чотирьох приватних осіб, пов'язаних, на думку Вашингтона, зі здійсненням ядерної програми Тегерана.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: санкції, США, Ірану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ