Сб, 2024-04-20, 10:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 5 » США змінюють військову стратегію: по кишені лише одна війна
17:09
США змінюють військову стратегію: по кишені лише одна війна
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Офіційні представники адміністрації президента Барака Обами повідомили, що протягом останніх восьми місяців в Пентагоні під особистим контролем голови держави здійснювався огляд нової військової стратегії. Проект націлений на вироблення "більш реалістичного плану" розвитку збройних сил країни у світлі необхідності скорочення гігантських бюджетних дефіцитів і державного боргу США, повідомляє NEWSru.com.

Про результати огляду розкажуть на прес-конференції в Пентагоні міністр оборони США Леон Панетта і глава Комітету начальників штабів збройних сил США генерал Мартін Демпсі. Перед початком прес-конференції з короткою заявою виступить сам президент Обама.

У середу офіційний представник Білого дому Томмі Вьетор зазначив, що "президент безпосередньо був залучений в процес розгляду стратегії", з вересня минулого року він провів шість нарад з військовим керівництвом країни, передає ИТАР-ТАСС.

З 2009 року щорічний дефіцит бюджету Сполучених Штатів не опускався нижче 1,3 трильйона доларів, а державний борг перевищив 15 трильйонів доларів. У 2011 році Барак Обама оголосив, що протягом 10 років, починаючи з 2013 фінансового року, витрати оборонного відомства повинні зменшитись майже на 500 мільярдів доларів.

Тим часом, за інформацією представників американської адміністрації, "значних радикальних змін в оборонних пріоритетах" очікувати не слід. Мабуть, найбільшою відмінністю від попередніх стратегій буде визнання факту, що США з фінансових міркувань вже не можуть дозволити собі утримувати таку кількість наземних військ, які б дозволяли одночасно вести і здобувати перемоги в двох війнах. Про неефективність стратегії двох воєн в США дискутують уже 10 років.

Тепер, як очікується, буде рекомендовано перейти до іншої концепції: збройні сили повинні бути здатні вести й здобути перемогу в одній великій війні, успішно стримуючи при цьому агресивні прагнення іншого ворога.

Очікується, що Леон Панетта дасть чітко зрозуміти, що інтереси забезпечення національної безпеки вимагають збереження і навіть нарощування військової присутності в Азії, при цьому менша увага буде приділятися Європі, Африці та Латинській Америці. Зокрема, як зазначили представники адміністрації, може бути запропоновано вивести з Європи ще одну армійську бригаду так, щоб їх там залишилося лише дві.

Чисельність армії, як в США називають сухопутні війська, де зараз служать 570 тис чоловік, пропонується скоротити, щонайменше на 10%. Корпус морської піхоти, що нараховує 202 тисяч осіб, планується скоротити на 25 тисяч військовослужбовців.

Міністр оборони США також оголосить про необхідність відстрочити на кілька років реалізацію низки великих збройових програм, враховуючи, будівництво другого авіаносця нового класу і стратегічних підводних човнів наступного покоління. Сповільняться і закупівлі дорогого винищувача-бомбардувальника п'ятого покоління F-35.

Нагадаємо, восени 2011 року Міністерство оборони США оголосило про те, що готує план зі скорочення витрат на фінансування бойових частин. Це рішення було схвалене з метою скорочення дефіциту бюджету країни. Вже тоді прогнозувалося, що після скорочення армія США повністю втратить можливість вести два конвенціональних (з використанням звичайного озброєння) конфлікти одночасно.

Крім того, американські дослідники підвели військові підсумки і з'ясували, що війни США за останні 10 років забрали життя 255 тис людей та коштували 3,7 трлн доларів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: США, Чисельність армії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ