Сб, 2024-04-20, 17:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 4 » Стала головною темою британської преси нестабільність в Україні
09:47
Стала головною темою британської преси нестабільність в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Одразу кілька провідних британських видань розмістили статті, присвячені подіям в Україні. Зокрема, газета Guardian запитує, чи зможе Україна всього за місяць до старту Чемпіонату Європи з футболу обмежити шкоду, завдану терактами та корупційними скандалами.

Guardian пише, що навряд організатори Євро-2012 чи футбольні шанувальники хотіли би бачити, щоби лише за місяць до його старту Україна переживала терористичні атаки, голодування Юлії Тимошенко та заяви про її побиття. Все це, вважають англійські журналісти, додало хаосу напередодні події, яка, як сподівається українська влада, привабить до країни туристів.

"Вибухи, які сталися на трамвайній зупинці, біля кінотеатру та залізничного вокзалу, відбулися у рідному місті Тимошенко, і звинувачення вже пролунали. Поки президент Віктор Янукович назвав ці вибухи "ще одним викликом для всієї країни", віце-спікер парламенту та союзник Тимошенко Микола Томенко припустив, що напади могли бути зрежисовані урядом, щоби приглушити критику Заходу щодо справи Тимошенко", цитує статтю ВВС Україна.

Видання припускає. що з кожним днем Юлія Тимошенко отримує дедалі більше дивідендів, а заяви влади звучать дедалі більш підозріло. Guardian закликає не поспішати порівнювати Юлію Тимошенко з бірманською опозиціонеркою Аун Сан Су Чжи, але пише, що пані Тимошенко викликає співчуття у громадян Євросоюзу через те, як з нею поводяться, і що люди також проводять паралелі зі справою російського ув'язненого олігарха Михайла Ходорковського.

"Коли український перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський припустив цього тижня, що Україна звільнить Юлію Тимошенко, якщо ЄС підпише угоду про асоціацію, всі найгірші стереотипи, пов'язані з пострадянським політичним життям, негайно спливли у пам'яті", - пише видання.

Guardian зазначає, що така обмінна політика суперечить нормам ЄС. Видання не виключає, що кілька європейських політиків можуть оголосити Україні бойкот, так само як і футбольні шанувальники. При чому це може статися, пише Guardian, не через політичні проблеми, а через те, що вони не почуватимуться безпечно в Україні.

Про занепокоєння ситуацією з безпекою в Україні напередодні Євро-2012 пише і ділове видання Financial Times. Часопис також звертає увагу на те, що напади в Дніпропетровську сталися тоді, коли Україна опинилися під прискіпливою увагою світу через справу Юлії Тимошенко.

Financial Times також нагадує, що у 1990-х збройні розборки між бізнес-конкурентами були звичною справою для країни, а незадовго до вибухів 27 квітня в Дніпропетровську застрелили впливового бізнесмена.

Натомість Telegraph цитує заяву УЄФА, в якій організація стверджує, що вибухи не похитнули її впевненості у заходах безпеки, розроблених владою для Євро-2012.

Водночас видання пише, що хоча Дніпропетровськ і не прийматиме матчі Євро-2012, цим містом проходить маршрут, яким везуть головний трофей чемпіонату. Кубок має прибути туди 21 травня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: Україні, темою британської преси, Нестабільність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ