Пн, 2024-04-29, 00:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 2 » Стало небезпечно читати сайт президента: таких ловитимуть і саджатимуть
21:37
Стало небезпечно читати сайт президента: таких ловитимуть і саджатимуть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Усі IP-адреси, з яких здійснюється блокування сайта президента, передано в правоохоронні органи, повідомили в прес-службі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

У відомстві зазначили, що з 6.00 1 лютого моніторинг за сайтами, що перебувають на майданчиках держспецзв'язку, зафіксував збільшення мережевого навантаження на сервери офіційного сайта президента.

"Це було класифіковано як "атака на відмову в обслуговуванні" (DDoS-атака)", - сказали в прес-службі відомства, передає"Iнтерфакс-Україна". 

За їхніми даними, Національна команда реагування на надзвичайні комп'ютерні події CERT-UA встановила місцезнаходження інтернет-ресурсу, на якому розміщувалося шкідливе програмне забезпечення, та заблокувала його роботу.

"На жаль, атаки тривають. Максимальна кількість запитів, спрямованих на відмову роботи інтернет-представництва, становить приблизно 140 тис запитів на секунду. IP-адреси, з яких проводяться атаки, передано в правоохоронні органи", - зазначили у відомстві.

У Держспецзв'язку додають, що ці порушення мають ознаки правопорушення, передбаченого статтею 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або електрозв'язку).

Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу EX.ua і порушила справу за порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більш як 6000 терабайт.

На закриття найбільшого українського файлообмінника інтернет-громадськість відреагувала негайно. У той же день через DDoS-атаки перестав працювати офіційний сайт МВС, який урядові фахівці не можуть "підняти" досі. Пізніше в результаті атак перестали працювати офіційні сайти президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Нацбанку, а також Партії регіонів. Зі змінним успіхом роботу цих сайтів відновили. "Регіонали" відреагували на хакерські атаки скаргами в СБУ і Генпрокуратуру.

Крім того, прихильники закритого файлообмінника EX.ua провели акцію протесту під стінами МВС.

У міліції були здивовані резонансом навколо закриття файлообмінника EX.ua і розповіли, хто "настукав" на обмінник. Ресурс входить до 25 найбільших піратських сайтів світу, але, виявилося, справу порушили на підставі звернень "від Державного інституту інтелектуальної власності, від Кабінету міністрів, від представництва Adobe в Україні, Graphisoft, від телеканалу "1+1". Варто зазначити, що сайт телеканалу після цього теж потрапив у немилість хакерів.

Сьогодні, в четвер, 2 лютого, слідство відкликало вимогу про блокування домену EX.ua, згідно з яким 31 січня реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену.
Ніякі "хакери" урядові сайти не атакували, упевнений адміністратор доменної зони org.ua

Цілий низка сайтів, пов'язаних з владними структурами, працює з перебоями. Вже третій день відсутній доступ до офіційного порталу МВС України, з перебоями працюють сайти Кабміну, адміністрації президента України, Національного банку і навіть сайт Партії регіонів. У той же час в соціальній мережі Facebook з шаленою швидкістю поширюються все нові і нові заклики покласти і інші сайти. Так, наприклад на 17:00 2 лютого була запланована атака на сайт Євро-2012. І варто зауважити, що з того часу він працює з перебоями.

У представництві адміністратора доменної зони org.ua, в якій зареєстрований сайт Партії регіонів (partyofregions.org.ua), пояснили, що справа зовсім не в хакерських атаках, якими пояснюють "падіння" низки сайтів.

"Лежить" - це коли справжній DDoS (DDoS атака на сервер порталу. - ред.). Реально "лежав" тільки сайт МВС ", - пояснили представник реєстратора, повідомляє "Дело"

"У решти перебої, більш-менш важкі. Це абсолютно очевидна ознака того, що це прояв гніву величезної кількості інтернет-користувачів, а не міфічних" хакерів ", про яких зараз говорять речники влади. Якби це був замовний DDoS всі сайти лежали б без найменшої надії піднятися, а ще ймовірніше, їх би відключили провайдери, щоб уберегти свої канали від загибелі ", - пояснив представник реєстратора.

Незважаючи на те, що сайт Партії регіонів перебуває в зоні org.ua, реєстратор заявив, що не може конкретно відповісти на питання, проводилась на сайт партії хакерська атака чи ні.

"Залежить від того, що ви називаєте словом "атака". Живі люди, одночасно прийшли подивитися на сайт - це не атака", - пояснили в адміністратора зони org.ua.

Також у адміністратора уточнили, що судячи по тому, що при заході на сторінку Партії регіонів час від часу з'являється повідомлення "502 Bad Gateway", сайт просто-напросто "лягає" під навантаженням на сервер, тобто під напором відвідувачів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: повідомлення 502 Bad Gateway
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ