Чт, 2024-04-25, 19:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 26 » Стартує найбільша в історії офіційна кампанія агітації за незалежність у Шотландії
10:25
Стартує найбільша в історії офіційна кампанія агітації за незалежність у Шотландії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У столиці Шотландії Единбурзі дали старт офіційній кампанії, метою якої є переконати шотландців підтримати на референдумі ідею незалежності. Як передає BBC-Россия, кампанія під назвою "Так Шотландії" є дітищем головним чином Шотландської національної партії (ШНП), проте в ній беруть участь і інші політичні сили, а також представники ділових кіл і знаменитості.

Кампанія "Так Шотландії", лідери якої ставлять перед собою завдання домогтися широкої громадської підтримки ідеї незалежності, є найбільш широкомасштабною у шотландській історій. Як заявила напередодні старту агітації заступник першого міністра Шотландії і лідера ШНП Нікола Стерджен, дуже важливо дати жителям Шотландії можливість самим вирішувати своє майбутнє.

"Мова йде не про розпад і не про відділення. Ми можемо і далі спільно вирішувати проблеми, коли це доцільно. Але незалежність передає владу над економікою і політичним життям в руки народу Шотландії", - сказала політик.

Як зазначають організатори кампанії "Так Шотландії", в процесі кампанії можливість висловитися отримають шотландці з різних верств суспільства, а також знаменитості. Передбачається також створити сайт кампанії в Інтернеті.

Проте представники шотландської Ради добровільних організацій закликали політиків відкласти початок своєї кампанії, оскільки, за їхніми словами, це є дуже "спрощеним" підходом, і ще занадто рано агітувати шотландців голосувати за незалежність.

Шотландська Партія "зелених", яка підтримує незалежність, закликає до більш багатостороннього підходу. Голова партії Патрік Харві, який не згоден з деякими поглядами представників ШНП з приводу незалежності, заявив, що його партія не буде служити групою підтримки для націоналістів.

"Більшість членів нашої партії підтримують ідею незалежності Шотландії, але багато з них стурбовані половинчастою стратегією ШНП", - сказав він.

Тим часом колишній міністр фінансів та депутат британського парламенту від одного з шотландських виборчих округів лейборист Алістар Дарлінг посилається на проведене на його замовлення опитування громадської думки, в якому взяли участь 1000 виборців. Як показали його результати, 33% опитаних згодні з тим, щоб Шотландія стала незалежною, 57% - проти, а 10% респондентів ще не визначилися зі своїм рішенням.

"Націоналісти мають повне право на власну думку, проте більшість просто не готова схвалити політику незалежності, яку ті намагаються нам продати", - заявив Дарлінг.

Питання про незалежність Шотландії буде винесено на референдум, провести який в Единбурзі розраховують в 2014 році. Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, у свою чергу, заявляв, що референдум повинен відбутися в більш ранні терміни. Право призначати дату референдуму і затверджувати його результати Кемерон залишив за Лондоном, проте деталі його проведення, як очікується, стануть предметом переговорів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1071 | Додав: adminA | Теги: кампанія агітації, Шотландії, Незалежність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ