Чт, 2024-03-28, 15:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Стартувала виборча кампанія в 5 проблемних округах
13:19
Стартувала виборча кампанія в 5 проблемних округах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Сьогодні, 16 жовтня, розпочалася виборча кампанія з виборів народних депутатів у п'яти мажоритарних округах, де восени 2012 року Центрвиборчком не зміг встановити результати голосування. Майже всі головні претенденти на перемогу відомі. До середини дня в опозиційних партіях мають намір офіційно оголосити про висунення своїх кандидатів. У світлі листопадового саміту Україна-ЄС виборча кампанія пройде спокійно, вважають експерти, передає "КоммерсантЪ-Украина".

Першими своїх кандидатів у народні депутати висунули партії "Батьківщина" і "Свобода". З'їзди двох опозиційних партій почнуться сьогодні одночасно: об 11.00 делегати з'їзду "Батьківщини" зберуться у партійному офісі на вул. Турівській, а "Свободи" - в Будинку художника на Львівській площі.

"Одним з головних питань з'їзду буде висунення узгодженого кандидата по 223-му виборчому округу (Київ) Юрія Левченка", - заявили в прес-службі "Свободи". Втім, конкуренцію Юрію Левченку з боку націонал-демократів несподівано може скласти колишній народний депутат Юрій Гримчак ("Наша Україна - Народна самооборона"). Учора ввечері пан Гримчак на своїй сторінці в Facebook написав: "На проблемних округах пропонують балотуватися тим самим кандидатурам, які програли в самому розквіті сил Об'єднаної опозиції. Як можна сподіватися, що вони переможуть тепер? Мені ще потрібно трохи часу, але я вже прийшов до того, щоб обмірковувати самостійне балотування в окрузі №223".

З'їзд партії "Батьківщина", на якому мають затвердити висунення кандидатів в решті чотирьох округах пройде за зачиненими для журналістів дверима. Пояснити причину такого рішення делегати не змогли.

"Мені нічого не відомо про те, що з'їзд буде закритим, мою кандидатуру затвердили, і, я сподіваюся, з'їзд її підтримає", - заявив Микола Булатецький (округ №197).

"Немає жодної проблеми в тому, що ЗМІ на з'їзді не буде: висунення кандидатів - це технічна процедура, не бачу нічого цікавого" , - сказав народний депутат Юрій Одарченко ("Батьківщина").

Інтрига зберігається тільки по 94-му округу, де раніше представники опозиції висували кандидатуру Віктора Романюка. Як відомо, у зв'язку з порушенням кримінальної справи за звинуваченням у розкраданні 40 млн грн пан Романюк виїхав до Італії.

Слід зазначити, що в окрузі №94 активну агітаційну кампанію вже веде екс-депутат VI скликання член політради "Батьківщини" Остап Семерак. В Обухові з'явилися машини, на яких розміщені його плакати. Втім, керівництво партії відмовилося коментувати цю інформацію.

Згідно з календарним планом кампанії, висунення кандидатів партіями триватиме до 4 листопада. Реєстрацію кандидатів ЦВК почне з сьогоднішнього дня і закінчить 19 листопада. Почати передвиборчу кампанію кандидат зможе на наступний день після рішення ЦВК про його реєстрацію, а закінчити зобов'язаний до 24.00 13 грудня - за день до голосування. Результати виборів на округах Центрвиборчком зобов'язаний встановити не пізніше, ніж через 15 днів після голосування - до 30 грудня.

Комуністи проведуть свій з'їзд 17 жовтня. За інформацією видання, захід також буде закритим, а з кандидатом вони визначилися тільки по 223-му округу в Києві, однак назвати його в КПУ відмовилися. "По інших округах охочих багато. Основні претенденти - це колишні народні депутати і наші партійці. Розглядаються різні кандидатури, точно обговорювалися перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков (у 2012 році програв вибори в окрузі №139 на Одещині) та екс-депутат Алла Александровська (програла вибори в окрузі №170, Харків)", - розповіло джерело в КПУ. Втім, пан Царьков спростував інформацію про своє висунення і в бесіді зазначив, що прізвища кандидатів стануть відомими після засідання центрального штабу партії з підготовки до виборів.

У Партії регіонів і зовсім відмовилися від ідеї проведення з'їзду для висування кандидатів. "Не станемо ми ніякого з'їзду проводити", - заявив народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів; ПР). За його словами, висувати кандидатів будуть місцеві організації партії в тих областях, де відбудуться вибори, а самі кандидати можуть і не бути членами Партії регіонів.

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, майбутня виборча кампанія не буде такою запеклою, як в 2012 році. "Вона пройде під тінню підписання угоди про асоціацію і не буде такою гучною, як торішня кампанія", - вважає пан Карасьов. ПР свідомо не висувала своїх кандидатур, вважає він. "На бренді Партії регіонів перемогти у цих округах буде неможливо. Тому, щоб мати шанси на перемогу, там підтримають нейтральні кандидатури", - зазначив політолог.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: виборча кампанія, 5 проблемних округах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ