Ср, 2024-05-08, 22:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 5 » Стартував саміт G-20. Путіна й Обаму розвели по кутах
15:53
Стартував саміт G-20. Путіна й Обаму розвели по кутах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У четвер, 5 вересня, у Санкт-Петербурзі відкривається саміт Великої двадцятки. Саміт пройде в передмісті Петербурга, селищі Стрільна, 5-6 вересня, пише "Кореспондент"

Деякі учасники вже прибули до Росії, зокрема, голова КНР Сі Цзіньпін, який повинен сьогодні зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, а також прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Очікується, що лідери країн Великої двадцятки обговорять прогрес, досягнутий щодо фінансової ситуації, і пропозицію, розроблену спільно з ОЕСР, щодо податкової реформи.

Крім того, до порядку денного внесені питання, пов'язані з темою економічного розвитку, створення робочих місць і стимулювання інвестицій.

Як повідомила російська представниця Ксенія Юдаєва, на одному із засідань має виступити генсек ООН Пан Гі Мун, який торкнеться питання про цілі розвитку тисячоліття.

7 серпня президент США Барак Обама офіційно відмовився від вересневої зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Москві, проте на саміт він все ж приїде. Тим часом, стало відомо, що держсекретар США Джон Керрі не планує відвідувати саміт G20.

Обаму й Путіна розсадили по кутках на саміті G-20

Напруженість у відносинах між Росією і США позначилася на організаційних моментах саміту G20 в Санкт-Петербурзі. В останню хвилину було вирішено змінити порядок розміщення учасників зустрічі, щоб збільшити фізичну відстань між господарем саміту президентом Володимиром Путіним і лідером Сполучених Штатів Бараком Обамою, що не зійшлися останнім часом в думках з цілої низки найважливіших міжнародних питань.

Спочатку розглядалися два варіанти розсадження глав держав: відповідно до російської та латинської абеток. Зазвичай послідовність визначається саме за алфавітом країни - організатора саміту.

Однак при виборі "російської розсадки" Путін і Обама сиділи б практично поруч - їх розділяв би тільки король Саудівської Аравії Абдалла ібн Абдель Азіз, розповіли в оргкомітеті G20.

Щоб уникнути можливого дискомфорту, було вирішено розсадити лідерів держав відповідно до англійського алфавітом. Таким чином між Путіним і Обамою розмістяться лідери аж п'яти держав: Південно-Африканської Республіки, Саудівської Аравії, Туреччини, Південної Кореї і Великобританії.

Таке розсадження учасників саміту підтвердив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. "Розсадка на G20 буде за англійським алфавітом" , - заявив він.

Відносини між РФ і США стали більш прохолодними - через розбіжності щодо Сирії, справу американського втікача - співробітника спецслужб Едварда Сноудена і розміщення системи ПРО в Європі.

Незадовго до саміту G20 Обама скасував свій візит до Москви, який мав пройти 3-4 вересня. Від поїздки на саміт президент США все ж таки не став відмовлятися. Однак, як повідомив Пєсков, окремої зустрічі Путіна з Обамою під час роботи G20 не планується.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1149 | Додав: admin | Теги: Обама, саміт G-20, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ