Сб, 2024-04-27, 06:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 8 » Стався потужний землетрус в Гватемалі: загинули не менш як 48 осіб
14:32
Стався потужний землетрус в Гватемалі: загинули не менш як 48 осіб
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
7 листопада в Гватемалі стався потужний землетрус. Магнітуда підземних поштовхів становила, за різними даними, від 7,2 до 7,4 бала. Загинули щонайменше 48 людей. Раніше губернатор північного департаменту Сан-Маркос, найбільш постраждалого від стихії, Арольдо Рівера говорив про 29 загиблих і 155 поранених. Влада побоюється збільшення кількості жертв, бо в списках зниклих безвісти значаться сотні людей.

За даними гватемальських сейсмологів, епіцентр землетрусу зафіксовано за 45 км на південь від берегів південного департаменту Ретальулеу і за 191 км на захід від столиці країни, передає NEWSru.com.

Відразу після підземного поштовху влада сусідньої з Гватемалою Нікарагуа оголосила про небезпеку виникнення цунамі в районі тихоокеанського узбережжя. За попередніми даними рятувальників, унаслідок удару стихії повністю зруйновано майже 40 будинків на території департаменту Сан-Маркос, розташованого на кордоні з Мексикою.

Через стихію на заході республіки сталися перебої у забезпеченні населення електрикою і питною водою, у низці районів вони тривають досі. Значної шкоди завдано інфраструктурі - в деякі селища, потерпілі від землетрусу, неможливо дістатися наземним транспортом.

Президент Гватемали Отто Перес Моліна заявив журналістам, що руйнування є також у ряді інших департаментів країни, зокрема Кесальтенанго, Солола, а також у столиці Гватемалі.

Глава держави облетів на вертольоті райони, що постраждали від землетрусу. Він попередив про надзвичайно високий рівень небезпеки на всій території країни і закликав до евакуації працівників держустанов і підприємств.

Влада вживає термінових заходів з надання допомоги постраждалим. У зону лиха спрямовано більше двох тисяч військових і поліцейських для надання допомоги в проведенні рятувальних робіт.

За вказівкою влади, протягом найближчих годин на території Гватемали буде діяти режим "загальнонаціональної тривоги" у зв'язку з імовірністю нових підземних поштовхів. Як заявив Перес Моліна, влада країни "володіє всіма необхідними засобами, щоб надати екстрену допомогу потерпілим".

Він висловив вдячність державам, які оперативно відреагували на удар стихії в Гватемалі і запропонували їй допомогу. У зв'язку з потужним ударом стихії низка латиноамериканських країн висловила солідарність з гватемальським народом. Деякі держави оголосили про готовність надати негайну допомогу постраждалим у Гватемалі, а також сприяти в ліквідації наслідків катастрофи.

Нинішній землетрус у Гватемалі став найпотужнішим після стихійного лиха в 1976 році, коли підземні поштовхи досягали магнітуди 7,5. Тоді в результаті трагедії загинули більш ніж 25 тисяч гватемальців.

Нагадаємо, ще 29 липня землетрус магнітудою 6,0 стався біля узбережжя Мексики і Гватемали, а біля берегів Папуа - Нової Гвінеї стався землетрус магнітудою 6,6.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: 48 осіб, Землетрус, Гватемалі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ