Сб, 2024-04-27, 03:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 12 » Стерто пам’ятник Леніна (ВІДЕО)
22:12
Стерто пам’ятник Леніна (ВІДЕО)
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У рекламному ролику "Увімкни Україну. Євро-2012", який транслюється на європейських телеканалах, у кадрах про Харків стерто пам’ятник Леніна на майдані Свободи, передає УНІАН.

Користувачі інтернету можуть пересвідчитися в цьому, зосередивши увагу на 47-49-й секундах перегляду ролика. Багатометровий пам’ятник Леніну у Харкові, який мав би виднітися в кадрах про столицю Слобожанщини та її центральну площу – майдан Свободи, зовсім відсутній. Коментарі представників харківської влади поки що з цього приводу не пролунали.

Харківська преса та комуністи взялися з’ясовувати, чому площа Свободи в промо-ролику "Ввімкни Україну" показана без пам’ятника Леніну. Режисер Юліан Улибін перебуває в Москві на зйомках. А в самій продакшен-студії погоджуються надати коментар після офіційного редакційного запиту, і як тільки-но узгодять текст відповіді з національним агентством з підготовки та проведення Євро-2012 в Україні.

Режисери під час монтажу, так би мовити, "підчистили" зображення площ, будівель, вулиць у Львові, Києві та інших містах України за спільним рішенням, пояснив позаштатний радник згаданого національного агентства Олександр Гончаренко. За його словами, довелося коректувати картинку не лише площі Свободи. Видалялася політична та комерційна реклама, повідомляє Радіо "Свобода".

"Я вважаю, якщо це реклама України, то тут не може бути політики", – наголосив Гончаренко.

Народний депутат України від Комуністичної партії Алла Александровська назвала ідіотизмом рішення промоутерів показувати Україну без радянських пам’ятників. Вона зауважила, що хтось хоче зробити вигляд, що у Харкові пам’ятника Леніну немає, що Харків не був першою столицею радянської України, що в цьому місті не було радянського революційного руху. "Ми будемо розбиратися і протестувати", – наголосила Александровська.

"На мій погляд, все те, що намагалися приховати промоутери, навпаки, могло б стати сильною перевагою", – зауважив директор харківського PR-агентства "Імідж-рост" Олексій Солдатенко. PR-експерт переконаний: на радянських символах, на які багатий Харків, на радянський інтер’єрах можна заробити копійку місцевій владі та туроператорам.

Так вважає і головний інвестор реконструкції і будівництва об’єктів до Євро-2012 у Харкові Олександр Ярославський. Він збирається зробити термінал для VIP-пасажирів "радянським". Зали оформлятимуть за тенденціями 1920-30-х років. У буфеті дівчата у кокошниках пасажирам пропонуватимуть горілку в гранчастих стаканах.

А в голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна є ідея створити готелі з радянськими інтер’єрами і європейським сервісом. Губернатор каже, що навіть будівлі для цих готелів пригледів, залишилося йому знайти інвесторів.

Сама площа Свободи на час футбольних матчів має стати величезною фан-зоною. Якщо на ній все залишиться без змін, то туристи вболіватимуть під пильним оком бронзового Леніна, в якого піднята рука в революційному вітанні.

Промо-ролик України було презентовано ще 4 листопада 2010 року.

Недавно інший харківський пам'ятник вирішила "замазати" влада Харкова. У Харкові знесуть пам’ятник Соборності України, розташований у центрі міста, на площі Рози Люксембург, у рамках реконструкції площі, яку планує Харківська міськрада. Територія площі Рози Люксембург буде упорядкована з урахуванням будівництва нового пам'ятника, оскільки архітектурне рішення, яке було обрано 10 років тому, сьогодні визнається невдалим.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 983 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ