Чт, 2024-04-25, 12:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 19 » Столиця підтримує Євромайдан і ладна терпіти незручності
16:44
Столиця підтримує Євромайдан і ладна терпіти незручності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

17:25. Верховна Рада ухвалила закон про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які відбувалися під час проведення мирних зібрань.

За даний закон проголосували 339 народних депутатів з 404, зареєстрованих в сесійній залі, передали в прес-службі "Батьківщини".

16:00. Свято Миколая сьогодні відзначають на усіх Євромайданах України, повідомляє Релігійно-інформаційна служби України (РІСУ). Так, усі, хто своєю працею безкорисливо допомагає Майдану, отримали від Миколая подарунки – мандарини, солодощі, шкарпетки.

Свято на Майдані Незалежності розпочалося зі спільного молебню за перемогу України, яку відслужили священики УГКЦ та УПЦ КП.

Окрім того, помічники Миколая – студенти – збиратимуть побажання до Святого Миколая, які оформлять у великий лист.

13.30. На мітингу Партії регіонів у Маріїнському парку транслюють інтерв'ю президента України, яке він дає в прямому ефірі Першого національного українським журналістам. Для цього на сцені встановлено великий екран, і голос Януковича чути далеко за межами мітингу.

13.00. 64 відсотків киян загалом підтримують акцію проти влади на Майдані Незалежності. Такі дані за результатами соціологічного дослідження громадської думки оприлюднила компанія Research & Branding Group.

26% опитаних респондентів в цілому висловилися проти акції протесту, а 10% - не змогли відповісти. Опитаних киян соціологи також запитали, чи готові вони миритися з деякими незручностями в житті столиці, які пов'язані з Майданом. 59% респондентів заявили, що в цілому готові. 34% респондентів заявили , що в цілому не готові, а 7% - не змогли відповісти.

Опитування киян проводилося з 10 по 14 грудня. У ході дослідження громадської думки було опитано 800 осіб у Києві. Похибка вибірки становить 3,5%.

12.40. У Києві на Майдані Незалежності станом на цей час перебувають до 3 тис. демонстрантів, які виступають проти діючої влади і за відновлення процесу підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідомляє РБК-Україна.

Біля сцени перебуває до 500 активістів, решта розосереджена по всьому Майдану, зокрема і в опорних пунктах. Активісти зміцнили свої барикади. Ті споруди, які сильно підтанули, укріпили металевими конструкціями.

12.30. Апеляційний суд Дніпропетровська дозволив проводити прихильникам євроінтеграції на Європейській площі і в центрі міста безстрокову мирну акцію протесту. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці дніпропетровських активістів Майдану в Facebook, передає ЛігаБізнесІнформ.

Як наголошується, представник міського виконкому відкликав свою заявку до суду на заборону мітингів у Дніпропетровську, відповідно до якої, проведення мітингів заборонялося в центрі Дніпропетровська і у всіх значущих місцях міста.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Було знищено блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: столиця, терпіти незручності, євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ