Чт, 2024-03-28, 21:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » Столиця Таїланду може повністю опинитися під водою: дамби не витримують. ФОТО
10:50
Столиця Таїланду може повністю опинитися під водою: дамби не витримують. ФОТО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Шлюзи та дамби Бангкока не в змозі витримати натиск води, жителі всіх районів столиці мають готуватися до повені, заявила прем'єр-міністр Таїланду Їнглак Чинават після того, як вода затопила другий за важливістю аеропорт столиці "Дон Муанг" на півночі міста. За її словами, найвищому ризику піддаються райони, розташовані вздовж річки Чао Прая. Тим часом кількість жертв катастрофічної повені в Таїланді продовжує зростати і досягла вже 366 осіб.

- Через зливи на півночі Італії почали гинути люди

Як підкреслила глава уряду, рівень води в Бангкоку буде залежати від того, наскільки злагоджено працюватимуть муніципальні служби, армія і рятувальники, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Губернатор Бангкока Сухумбханд Парібат в спеціальному комюніке вказав, що рівень води в річці Чао Прая за минулу добу знову побив свій же власний рекорд, встановлений у вівторок вранці, і досяг вже 2,4 метра над рівнем моря. У понеділок вода піднімалася до рівня 2,3 метра, що на 3 см вище рекорду, встановленого під час повеней 15 років тому.

За прогнозами міського голови, до вихідних рівень води в річці підніметься до 2,6 метра, що на 10 см більше за висоту гідротехнічних загороджень уздовж її берегів. Як тільки вода почне текти над бетонними укріпленнями, вона зруйнує їх, попередив мер. Центри евакуації в терміновому порядку організовуються у всіх 50 муніципальних округах дев'ятимільйонного міста. Як зазначив губернатор, рівень води в річці Чао Прая досягає безпрецедентних показників.

Директор Центру катастроф Університету Рангсіт професор Сері Супарадіт повідомив, що в гіршому з можливих сценаріїв розвитку подій Бангкок буде затоплено повністю. Десята частина міста - райони уздовж річки і каналів - можуть піти під воду на 2 метри. Ще чверть міста піде під воду на 1 метр, ще одна чверть - на 50 см. Решту міста затопить на 10-12 см.

Кількість жертв катастрофічної повені в Таїланді досягла 366 осіб, повідомили у Департаменті із запобігання стихійним лихам королівства. Вода знищила щонайменше 800 тис житлових будинків. На території Таїланду відкрито 1,2 тис притулків для людей, вимушених покинути своє житло.

У результаті повені постраждали понад 3 млн чоловік, 720 тис звернулися по медичну допомогу. На території країни діють 200 мобільних шпиталів.

Зараз рівень води в провінціях, розташованих на північ від Бангкока, стабілізувався, але на саму столицю насувається гігантський масив води - близько 4 млрд кубічних метрів.

Міжнародний аеропорт Бангкока "Суварнабхумі" поки що працює в штатному режимі. Аеропорт "Дон Муанг" закрили через затоплення злітно-посадкових смуг принаймні до 1 листопада.

Повені в Таїланді почалися ще наприкінці липня, коли на країну обрушився перший із серії потужних тропічних штормів. Зауважмо, що влада Бангкока тоді рекомендувала жителям 13 районів міста готуватися до екстреної евакуації у зв'язку з повінню, що почалася в центральній частині столиці Таїланду.








За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 896 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ