Вт, 2024-04-23, 23:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 29 » Столиця зустріне День Києва флешмобами, фестивалями та розмальованим трамваєм
16:09
Столиця зустріне День Києва флешмобами, фестивалями та розмальованим трамваєм
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

До Дня Києва, який традиційно припадає на останні вихідні травня, цього року, крім основних заходів на Софійській площі, міська влада підготувала низку різноманітних акцій.

"Так, 30 травня на Софійській площі відбудеться флешмоб з масового виконання Гімну Києва - пісні "Як тебе не любити, Києве мій" у супроводі естрадно-симфонічного оркестру "Київ Класік", - зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, передає "Україна молода".

Також кияни побачать Міжнародний проект "Повернення", в рамках якого наші співвітчизники, які живуть і працюють за кордоном, на підтримку української культури безкоштовно будуть брати участь у запланованих концертних програмах. 29-30 травня на киян чекає вже сьомий за ліком фестиваль патріотичної пісні "Рутенія" за участю найкращих поетів, авторів-виконавців, кобзарів і рок-груп України. Фестиваль присвячений пам'яті соліста гурту Костя Єрофєєва (він також був журналістом NEWSru.ua - ред.), який кілька років тому помер від хвороби. Цього року фестиваль проходить на літній сцені в Маріїнському парку (відомої як "Мушля"). У неділю народний артист України Анатолій Матвійчук запросить шанувальників його поезії в Український дім на презентацію нової збірки "На варті". Протягом свят працюватимуть всі муніципальні заклади культури: бібліотеки та музеї, кінотеатри, театри, парки культури і відпочинку.

Не обійдеться і без спортивних заходів. До Дня Києва приурочені Відкритий кубок міста з повітроплавного спорту, який відбудеться на Михайлівській площі, Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв у Пирогові, рок-концерт та шоу феєрверків із лазерними ефектами на Оболонській набережній. А 1 червня всі охочі можуть взяти участь у традиційному "забігу під каштанами", який стартує о 8.30 з Михайлівської площі. Кошти від нього підуть на придбання необхідного обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

До свята столиця оновилася і візуально: на Оболонській набережній активісти прикрасили сходи орнаментом вишивки. Також у столиці з'явиться арт-трамвай - сьогодні його представляють автори "Вагонка квітів" і 3D-малюнка на станції метро "Театральна". Трамвай буде ходити по двох маршрутах - №14 та №18. Автори обіцяють зобразити архітектурні пам'ятники і пам'ятки столиці. Над створенням арт-трамвая працюють п'ятеро художників, які стали роботу ще минулої п'ятниці. На створення зображення буде витрачено більш як 70 аерозольних балонів.

Довідка

День Києва святкується в останні вихідні весни.

Перше святкування Дня Києва відбулося наприкінці травня 1982 року — святкування 1500-річчя Києва.

З 1984 року почалися регулярні вернісажі на Андріївському узвозі. А в останню неділю травня 1987-го вперше був офіційно відзначено День міста Києва. Цю дату запропонував журналіст В'ячеслав Лашук.

Насправді заходи, присвячені Дню Києва, відбуваються протягом кількох днів (трьох — п'яти), які передують останній неділі травня.

У дні святкування відбуваються традиційні Міжнародні змагання з велоспорту, щорічна спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами" (забіги для спортсменів і любителів, старт для учасників на візках і дітей до 7 років), змагання з пляжного футболу, відкрита регата, фестиваль повітряних зміїв, міський турнір з кікбоксингу, чемпіонат Києва з роликовому спорту та інше.

На Співочому полі, в ботанічних садах відбуваються виставки весняних квітів.

У парку "Київська Русь" в дні святкування городян чекають різноманітні конкурси, музична програма, виступи каскадерів, катання на конях, лицарські бої тощо.

У більшості київських театрів показують спеціально підготовлені вистави для дорослих і дітей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: фестивалями та розмальованим трамва, столиця, День Києва флешмобами
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ