Пт, 2024-04-19, 02:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Сторона Тимошенко заявила відвід прокурорам. ГПУ шукає Ющенка в Україні - кордон він не перетинав
11:43
Сторона Тимошенко заявила відвід прокурорам. ГПУ шукає Ющенка в Україні - кордон він не перетинав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський райсуд Києва продовжує розгляд "газової" справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Засідання веде головуючий суддя Родіон Киреєв.

Засідання Печерського суду щодо "газової справи" стосовно Юлії Тимошенко почалося з її репліки "Слава Україні!". Присутні в залі суду народні депутати відповіли "Героям слава!".

- ГПУ шукає Ющенка, Пинзеника і Соколовського: кордон вони не перетинали
- Суд викликав на допит Турчинова, але навряд чи встигне його послухати
- Адвокат Тимошенко переконає її вставати у суді, якщо і суд буде законним

На засідання прийшло багато народних депутатів. Також в суд прийшли дипломати, зокрема, з посольств Великобританії, Іспанії, США.

Поруч з Тимошенко в залі суду сидить її чоловік Олександр, який виступає в процесі в якості захисника. Дочка Тимошенко Євгенія Карр, якій дозволили виступати на процесі в якості захисника, на засідання суду 10 серпня не з'явилася.

За підсудною стоїть конвой. У залі знаходиться до десятка співробітників судової міліції "Грифон". Зала суду по колишньому розділена на дві частини дерев'яною перегородкою.

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Микола Сірий на початку судового засідання щодо "газової справи" заявив відвід прокурору в процесі Олександру Микитенку, передає "Інтерфакс-Україна".

Мотивуючи відвід Микитенка, адвокат заявив, що той підтримав обвинувальний висновок, який не містить провини Тимошенко. На думку захисту, прокурор Микитенко упереджений і необ'єктивний.

Потім адвокат заявив відвід ще одному держобвинувачу Лілії Фроловій. Він мотивує це тим, що в процесі повинна бути справедлива процедура, якої немає.

Мотивуючи заяву про відвід Фролової, адвокат заявив, що вона порушила ряд статей закону про прокуратуру, не роз'яснила суть обвинувачення. За словами Сірого, Фролова здійснює тиск на суд, роблячи заяви для ЗМІ.

Крім того, адвокат стверджує, що Фролова не мала права 5 серпня вимагати заарештувати Тимошенко. Він пояснив, що повинно було бути відповідне подання суду на зміну запобіжного заходу.

На думку захисту, на підставі формулювання "перешкоджання у встановленні істини" не можна змінювати запобіжний захід, тобто форма і зміст вимоги про арешт незаконні.

У свою чергу, Лілія Фролова вважає заяви Сірого "голослівними, а відводи необґрунтованими". Вона підкреслила, що заявляла клопотання про зміну запобіжного заходу усно, що не заборонено законодавством.

"А після кожного судового засідання я коментувала події виключно у той спосіб, який мені дозволено як прокурору, не розкриваючи суті свідчень. Тому вважаю дані підстави необґрунтованими", - підсумувала прокурор.

На минулому засіданні, 8 серпня, суд двічі відмовився змінити запобіжний захід для Тимошенко. Також суд не відпустив Тимошенко на поруки духовенства, політиків та інтелігенції.

Проте суд допустив до участі в процесі як захисника Тимошенко адвоката Миколу Сірого, а також чоловіка та доньку екс-прем'єра Олександра Тимошенка та Євгенію Карр.

Нагадаємо, 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс та стурбованість на міжнародній політичній арені. За кордоном закликають українську владу негайно звільнити Тимошенко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що запобіжний захід для заарештованої Юлії Тимошенко буде змінено найближчими днями. До такого рішення владу підштовхнула реакція всередині країни і за її межами", - сказало джерело, близьке до Вищої ради юстиції.

ГПУ шукає Ющенка, Пинзеника і Соколовського: кордон вони не перетинали

Головуючий суддя Родіон Киреєв заявив, що, на прохання суду Генеральна прокуратура встановила, що свідок у "газовій справі" - колишній перший заступник глави секретаріату президента України Олександр Шлапак знаходиться за кордоном.

Суддя також повідомив, що встановлюються місцезнаходження третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка, колишнього голови Міністерства фінансів Віктора Пинзеника та колишнього представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського.

Згідно з даними Генпрокуратури, Віктор Пинзеник, Віктор Ющенко та Богдан Соколовський "не перетинали державний кодон". "Їхнє місцезнаходження зараз встановлюється", - зачитав Киреєв.

Нагадаємо, 4 серпня суддя Киреєв постановив звернутися до Генпрокуратури щодо встановлення місця проживання Віктора Ющенка, Віктора Пинзеника, радника глави держави Богдана Соколовського, Олександра Шлапака, щоб викликати їх на допит як свідків.

Раніше прес-секретар Ющенка заявила, що він дасть свідчення у справі Юлії Тимошенко по поверненню з відпустки, після 15 серпня. За її словами, Ющенко перебуває у плановій відпустці за межами України і повернеться після 15 серпня.

Суд викликав на допит Турчинова, але навряд чи встигне його послухати

Печерський районний суд Києва викликав на допит у "газовій справі" свідком першого заступника голови лідера "Батьківщини" Олександра Турчинова.

"Сьогодні на судове засідання викликаний як свідок Олександр Турчинов, який вже увійшов до приміщення суду", - сказав на брифінгу народний депутат Серей Власенко.

Він додав, що складно стверджувати, чи буде Турчинов допитаний на засіданні в цей день, оскільки спочатку суд зобов'язаний допитати свідків з боку звинувачення.

Власенко нагадав, що Турчинов, який займав пост першого віце-прем'єра в уряді Тимошенко, є свідком з боку захисту.

"Наскільки я пам'ятаю, не допитаними зі списку Генеральної прокуратури, який був приєднаний до обвинувального висновку, залишається близько 8 свідків. Тому те, чи прийде час до допиту Турчинова, малоймовірно", - сказав Власенко.

Адвокат Тимошенко переконає її вставати у суді, якщо і суд буде законним

Адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий обіцяє суду переконати його підзахисну вставати. Про це він заявив на засіданні 10 серпня, вимагаючи дотримання законної процедури ведення справи.

Він зачитав заяви низки європейських установ, які вимагають встановити справедливу процедуру розгляду і сказав, що його підзахисна дотримуватиметься процедури, якщо її дотримуватиметься інша сторона процесу.

"Якщо б суд забезпечив справедливу процедуру, і в цю процедуру, в першу чергу, повірила би сторона захисту, тоді б я взяв на себе прямий обов’язок переконати Юлію Володимирівну встати. Я знайду слова і юридичне обґрунтування. Якщо цього не станеться, я публічно вийду з цього процесу", - сказав Сірий.

"Але суддя Киреєв постійно заявляє, що він головуючий у справі. Чи можна бути головуючим, якщо в президії сидить одна людина? Можна бути головуючим серед колегії суддів. Ви постійно кажете, що суд порадився на місці "для прийняття рішень". З ким він порадився, якщо за кафедрою сидить один суддя?", - додав Сірий.

Крім того, він звернув увагу Родіона Киреєва на те, що він неправильно ставить питання свідкам, "не оголошуючи предмету злочину Тимошенко". "Це дуже зручно тому свідку, який прийшов лити бруд", - переконаний Сірий.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ