Вт, 2024-04-16, 17:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Березень » 20 » Сторони підпишуть дві важливих угоди - візит Сі Цзіньпіна до москви
20:13
Сторони підпишуть дві важливих угоди - візит Сі Цзіньпіна до москви
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Візит Сі Цзіньпіна до москви: сторони підпишуть дві важливих угоди

Видача Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордера на арешт владіміра путіна суттєво не вплине на характер та зміст візит президенту Китаю Сі Цзіньпіна до москви. Скоріш за все, лідери підпишуть заплановані Угоди про партнерство й економічну співпрацю між двома державами. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню ЗМІ розповів експерт-міжнародник Ярослав Войтко.

За словами аналітика, кремль давно був зацікавлений і планував візит Сі Цзіньпіна до москви, тому він є державним візитом і відбувається на найвищому рівні. Експерт не виключає певних коректив у позиції китайської сторони в контексті ухваленого МКС рішення про видачу ордера на арешт владіміра путіна за незаконну депортацію українських дітей.

 «Напередодні візиту Сі Цзіньпіна, офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь фактично уникнув оцінки рішення МКС про видачу ордера на арешт путіна. Він заявив, що «Китай буде продовжувати займати об’єктивну і справедливу позицію в «українській кризі» та відіграватиме конструктивну роль у мирних переговорах». Це точно буде однією з тем переговорів між путіним та Сі Цзіньпіном у москві. Підсумки візиту продемонструють, у якій формі ця позиція буде озвучена. Водночас, сторони, найбільш імовірно, підпишуть Угоду про поглиблення стратегічного партнерства між країнами, яку китайці називають східним терміном «безмежне партнерство». Також за підсумками візиту, Сі та путін затвердять програму економічної співпраці між росією та Китаєм до 2030 року»

Ярослав Войтко
експерт-міжнародник

Візит президента КНР Сі Цзіньпіна до російської федерації

У понеділок, 20 березня, президент Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін прибув із офіційним візитом до москви. Він триватиме до 22 березня та є першим державним візитом китайського лідера у рф за чотири роки.

Відразу ж після прибуття, Сі заявив, що Китай вважає росію «добрим та надійним партнером», і що його країна разом із росією, «готові рішуче стояти на варті міжнародного права». Також китайський лідер висловив надію, що росіяни підтримають путіна на президентських виборах у 2024 році.

Візит Сі Цзіньпіна відбувається на тлі знакового рішення Міжнародного кримінального суду від 17 березня про видачу ордера на арешт владіміра путіна та російського дитячого омбудсмена марії львової-бєлової за незаконну депортацію українських дітей.

Після зустрічі з російським диктатором, китайський лідер проведе телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Це буде перший прямий контакт лідерів двох держав з початку повномасштабного вторгнення росії.

У канцелярії прем’єр-міністра Великої Британії зазначили, що Сі Цзіньпін повинен використати свій візит до москви, щоб закликати владіміра путіна зупинити бомбардування українських міст, лікарень та шкіл.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 231 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ