Ср, 2024-04-24, 05:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 19 » Стросс-Кан не піде в президенти Франції через секс-скандал
10:43
Стросс-Кан не піде в президенти Франції через секс-скандал
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Інцидент з покоївкою в нью-йоркському готелі Sofitel - "неналежна моральна помилка". З такою заявою виступив в ефірі телеканалу TF-1 колишній глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан.

Разом з тим він не відкинув того, що виявився "в пастці", передає ИТАР-ТАСС. "Я завжди наполягав на своїй невинності, і зараз, після зняття всіх звинувачень, я радий, що можу висловитися, - сказав Стросс-Кан у своєму першому інтерв'ю з моменту арешту в Нью-Йорку в травні цього року. - У тому, що сталося (у Нью-Йорку), не було ні насильства, ні примусу, ні нападу, ні будь-якого злочинного діяння, - це слова прокурора, а не мої".

При цьому колишній керівник МВФ зокрема відзначив, що в прокурорському висновку не міститься жодних звинувачень на його адресу за частиною заподіяння фізичних каліцтв покоївці Нафіссату Діалло.

"В офіційній доповіді не йдеться про жодні подряпини, ані про садна чи сліди насильства", - зауважив він, нагадавши, що головне джерело подібних закидів - спекуляції жовтої преси, які ґрунтуються на первинних свідченнях Діалло, не підтверджених під час медогляду.

Разом з тим, за його словами, все, що відбулося, - "це не тільки неналежний зв'язок, але й, більше того, моральна помилка", про яку він досі глибоко жалкує. "Це помилка, яка стосується моєї дружини, дітей, друзів і французів, котрі пов'язували зі мною надії на зміни", - визнав екс-глава МВФ.

Відповідаючи на запитання відомої телеведучої Клер Шазаль про ймовірність того, що події, які призвели до скандалу, були підстроєні, Стросс-Кан не відкинув такої можливості. "Пастка? Можливо. Змова? Побачимо", - сказав він.

Як приклад, що викликає такі підозри, він навів дані, що містяться в офіційній доповіді американської прокуратури про те, що адвокати звинувачення вільно отримували дані про переміщення в Sofitel у момент передбачуваного злочину, тоді як стороні захисту у такій інформації було відмовлено.

"Мені хотілося б знати, чому тим, хто мене звинувачував, надавалася допомога, а з нами ніхто не співпрацював", - зауважив Стросс-Кан.

Говорячи про свої плани на майбутнє, колишній директор-розпорядник МВФ, якого вважали одним з головних претендентів на пост президента Франції в 2012 році до гучного скандалу, офіційно підтвердив, що не має наміру брати участі у виборчій кампанії.

"Так, я хотів бути кандидатом. Я вважав, що мій пост у МВФ давав мені гострий погляд на справжній стан Франції, і що я міг би бути корисним, - визнав він. - Тепер все це позаду. Очевидно, що я не буду кандидатом, хоч, як і раніше, вважаю, що Франції потрібна перемога соціалістів".

В інтерв'ю він підкреслив, що не має наміру "жодним чином втручатися" в процес первинних виборів у Соціалістичній партії. "Зараз я насамперед збираюся відпочити, зустрітися з близькими, взяти час на роздуми", - підсумував політик. - Але все своє життя я присвятив тому, щоб намагатися бути корисним суспільству, так що подивимося".

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Стросс-Кан міг взяти участь у прийдешніх наступного 2012 року президентських виборах у Франції. 14 травня було оприлюднено нове опитування громадської думки, проведене інститутом Ifop. Згідно із дослідженням, Стросс-Кан, як представник опозиційної Соцпартії Франції, міг би набрати 26% у першому турі виборів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 884 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ